Med en fokuseret ansøgning og langt mere klarhed over, hvad hun skulle sige ved jobsamtalen, fik Anette Holm Madsen job i første hug

To møder med en erfaren jobansøgningskonsulent blev afgørende for Anette Holm Madsens fremtid uden for Danish Crown i Faaborg. Efter små to år med utallige ansøgninger og lige så mange afslag, slog hun til, da hun fik mulighed for at få hjælp til at skrive ansøgninger.

- Jeg fik det ene afslag efter det andet og tænkte: Hvad fanden er det, jeg gør forkert? Så da jeg fik tilbudet om hjælp til at skrive cv og ansøgninger, slog jeg til med det samme. Jeg kunne se, det var der, jeg skulle starte, for det kunne jo ikke hjælpe noget, jeg ikke kom til samtaler, siger hun.

Præcis som hendes 408 kolleger var Anette nærmest i chok, da hun i januar '14 fik at vide, at hendes arbejdsplads gennem dengang 12 år skulle lukke.

Men hun vendte det hurtigt til noget positivt.

- Mit helbred er ikke til at stå på slagteri mere. Jeg har dårlige skuldre, så når jeg ikke selv kunne finde ud af at komme videre, var det det los i røven, jeg havde brug for.

Anette så, at flygtningecentret Tullebølle Børnecenter søgte en nattevagt og tog stillingsopslaget med til den første samtale med jobsøgningskonsulenten fra Bech Rasmussen og Skjøth.

- Der var tre dage til sidste frist, og normalt bruger man den første samtale til cv'et, men hun vendte det på hovedet, fordi cv'et godt kunne bruges. Jeg havde lavet en ansøgning, som jeg nu ville lave den, og så talte vi om, hvad der skulle væk, og hvad der skulle laves om. Ud fra det, jeg havde skrevet, lavede hun nærmest en helt ny ansøgning. Det gav pote. Dagen efter blev jeg kaldt til samtale, fortæller hun fra hjemmet i Vester Aaby.

Ved anden samtale agerede konsulenten leder af børnecentret og trænede på den måde Anette i at gøre det godt til en samtale. Kort efter fik hun jobbet.

- Jeg har tidligere søgt tre tilsvarende stillinger på andre flygtningecentre, men fået afslag hver gang. Uden hjælp er jeg sikker på, det havde gentaget sig, siger Anette.

Hun passer nu de 14-18 årige drenge i Tullebølle Børnecenter skiftevis fem og to dage om ugen.

- Jeg er glad for, at jeg nu har fundet et arbejde, som jeg er glad for og som jeg kan holde til, siger hun.

  • Af:

    Jeg er erhvervsjournalist på Fyens Stiftstidende og fyens.dk. Mit primære stofområde er arbejdsmarkedsstof, men jeg skriver også om andre businessområder. Jeg er uddannet journalist i 2004 og har siden læst statskundskab på kandidatniveau.Jeg blev ansat på Fyens Stiftstidende i februar 2014, og har i en periode fungeret som nyhedschef. Tidligere i min karriere har jeg været ansat på Ritzaus Bureau og Ekstra Bladet. Jeg bor i Odense med min mand og vores to børn.

Mere om emnet

Se alle
Håb for fyrede slagteri-arbejdere

Håb for fyrede slagteri-arbejdere

Tulip-ansatte er kommet godt videre

Tulip-ansatte er kommet godt videre

Charmeoffensiv for slagteriarbejdere: Video skal få fyrede i nye job

Charmeoffensiv for slagteriarbejdere: Video skal få fyrede i nye job