EU-kommissæren for sundhed, litauiske Vytenis Andriukaitis gæster torsdag Odense. Her skal han blandt andet høre om, hvordan Region Syddanmark og private firmaer omkring nytænkning i sundhedvæsenet.

Når EU's litauiske sundhedskommissær, Vytenis Andriukaitis, torsdag besøger Odense, starter dagen i Forskerparken i Odense, hvor kommissæren mødes med regionsrådsformand Stephanie Lose (V) og regionsrådsmedlem Karsten Uno Petersen (S).

Her vil de diskutere fremtidens sundhedsvæsen og offentlig-privat innovation, inden kommissæren får en rundvisning i Syddansk Sundhedsinnovations lokaler, hvor han vil se eksempler på, hvordan Region Syddanmark arbejder sammen med virksomheder inden for sundhedsinnovation.

Senere på dagen handler det om sundhed og forebyggelse, når Syddansk Universitet er vært ved et dialogmøde mellem Vytenis Andriukaitis og offentligheden.

Udover EU-kommissæren deltager også regionsrådsmedlem og medlem af det Europæiske Regionsudvalg Karsten Uno Petersen samt professor ved Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet Karen Søgaard.

Debatten bliver styret af Mette Walsted Vestergaard. Og debatten vil blandt andet komme omkring det faktum, at fere end én ud af fem europæere i 2025 vil være mere end 65 år. Hvilke tiltag skal der tages for sund og aktiv aldring?, lyder et af spørgsmåleme i den debat.

  • Schmidt_Sander_(2015)_001

    Af:

    Som nyhedschef er det mit job at igangsætte og prioritere de historier, som vi bringer på fyens.dk og i Fyens Stiftstidende. En sjælden gang imellem får jeg også tid til at komme lidt til tasterne. Jeg er uddannet som journalist i 2000 og har arbejdet som lokal- og nyhedsjournalist frem til foråret 2015, hvor jeg blev nyhedsredaktør på Fyens Stiftstidende. 1. september 2016 tiltrådte jeg jobbet som nyhedschef sammen med to andre kolleger i huset.