EU utilfreds med dansk svinekontrol


EU utilfreds med dansk svinekontrol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ADVARSEL:EU-Kommissionen vil afskaffe den danske brug af "dyreenheder" som måling

Danmark er på vej til at modtage en sidste skriftlig advarsel fra EU på grund af den måde, kontrollen med forureningen fra store svinefarme og kyllingefarme er grebet an på. EU-Kommissionen mener, at den danske fremgangsmåde med at opgøre produktionens størrelse i dyreenheder ikke er præcis nok.

Ifølge EU-Kommissionen bryder kontrollen i Danmark med EU's miljølovgivning. EU's miljøkommissær, grækeren Stavros Dimas, mener, at der er tale om en krænkelse, der undergraver EU's bestræbelser på at opretholde et sundt miljø for borgerne.

- Medlemsstaterne er nødt til at følge reglerne om at begrænse forurening fra industriel produktion for at undgå at skabe forvirring, der kunne føre til, at nogle potentielle forurenere kunne slippe af krogen, siger Stavros Dimas i en pressemeddelelse.

Hjørnesten

Stavros Dimas henviser til, at EU's direktiv om forebyggelse og kontrol med forurening (IPPC) - en af hjørnestenene i fællesskabets miljøpolitik - regulerer den industrielle produktion, herunder landbrugsvirksomheder med stort forureningspotentiale. Sådanne virksomheder skal have driftstilladelser, der fastsætter grænser for deres udledninger til luft, til vand og til jord. Det skal ske på en måde, der tager hensyn til den samlede forurening.

Skal bruge "pladser"

I landbrugssektoren kræves der driftstilladelser ved svine- og kyllingefarme, der er indrettet med pladser til at rumme over 40.000 kyllinger, 2000 svin eller 750 søer.

Den danske lovgivningen arbejder ikke med "pladser", som direktivet anviser, men med dyreenheder.

Og det overfører efter kommissionens mening ikke tankegangen i direktivet godt nok.

Sidste advarsel

Der mangler den nødvendige juridiske sikkerhed og præcision, og det kan føre til, at nogle svine- og kyllingeproduktioner ikke er omfattet, selv om de falder ind under direktivet, påpeger Stavros Dimas.

EU-Kommissionen sender nu en sidste skriftlig advarsel om, at Danmark overtræder IPPC-direktivet. Hvis der ikke kommer et tilfredsstillende svar, bebuder kommissæren en sag ved EF-Domstolen.

EU utilfreds med dansk svinekontrol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce