EU-rejsepenge går til kampen mod EU


EU-rejsepenge går til kampen mod EU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folkebevægelsen mod EU har skaffet EU-penge til kampen mod Unionen. Deres spidskandidat har fået for 600.000 kroner for meget i rejsepenge, efter reglerne.

Europaparlamentariker Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU har gennem sine rejser til møder rejst EU-penge til en pulje, der skal bekæmpe Unionen. På to et halvt år har han som medlem af Europa-Parlamentet fået udbetalt 600.000 kroner mere end nødvendigt til fly og bus til møder i Bruxelles og Strasbourg.

Søren Søndergaard, som er bevægelsens spidskandidat ved parlamentsvalget den 7. juni, har blot fået udbetalt penge efter de faste takster, som er uafhængige af prisen på billetterne. Han har dog undladt at benytte sig af muligheden for at betale det overskydende tilbage til EU-kassen.

- For det første er der ikke noget krav om det. Og så vil jeg hellere bruge de penge til at hjælpe nogle af alle de almindelige mennesker, som bliver ramt af EU-systemet og lider under EU's politik, for eksempel de danske arbejdere, som bliver fyret, fordi der i stedet bliver ansat underbetalt østeuropæisk arbejdskraft, siger Søren Søndergaard til Ritzau efter Folkebevægelsens landsmøde i weekenden.

Byggefagenes Samvirke får de første 50.000 kroner fra puljen. Pengene skal bruges til at fortælle østarbejdere om deres rettigheder.

De kommende medlemmer af Europa-Parlamentet får kun udbetalt, hvad rejser rent faktisk koster. Til gengæld får de hævet lønnen med 10.000 kroner om måneden.

EU-rejsepenge går til kampen mod EU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce