EU må ikke blive klimadeprimeret


EU må ikke blive klimadeprimeret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Resultatet af klimatopmødet i København var ikke godt, konkluderer EU's miljøministre på et rådsmøde. Men EU må ikke blive klimadeprimeret, advarer de.

Der var ingen, der havde armene over hovedet i ren og skær begejstring. Det erkender klimaminister Lykke Friis (V), efter hun tirsdag mødtes med samtlige klima- og miljøministre i EU for at evaluere klimatopmødet i København.

- Det var ikke godt nok, var man enige om. Men i København tog man et skridt i den rigtige retning, og nu drejer det sig om at blive konkrete på EU's egen politik. Vi har en klar aftale om at se fremad og ikke forfalde til klimadepression, siger Lykke Friis.

Blandt andet blev de europæiske lande enige om, at man skal fastholde satsningen på grøn teknologi, og allerede i det kommende år skal EU's energipolitik have et serviceeftersyn, så man kan være konkurrencedygtig.

EU's klimamål er ikke mindre ambitiøse, selvom klimatopmødet skuffede, lyder det videre. Det betyder, at det fortsat er EU's ambition at nedbringe CO2-udslippet mellem 20 og 30 procent, forsikrer Friis.

- Vi skal bevare presset. Vi er fortsat lige ambitiøse og nu arbejde vi på at opbygge alliancer med andre lande som eksempelvis Brasilien og Nordafrika, uddyber Lykke Friis. Hun håber, at man på den måde får flere muskler ved de næste forhandlinger, da der er "gået storpolitik i energipolitik".

Inden mødet meddelte Sveriges miljøminister, Andreas Carlgren, at klimatopmødet havde været en "katastrofe" og en "stor fiasko". Lykke Friis følte dog ikke, at Danmark var på anklagebænken for at have leveret et dårligt lederskab under klimatopmødet.

- Man var enige om, at det var "det muliges kunst", og at man kom så langt, som man kunne i København, siger Friis.

EU må ikke blive klimadeprimeret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce