EU-kommissær: Danmark må løse sine egne problemer


EU-kommissær: Danmark må løse sine egne problemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmark står på grund af forbehold til at forlade samarbejdet mellem EU-landenes anklagemyndigheder, Eurojust.

Justitsminister Morten Bødskov (S) har mandag på et møde i Luxembourg lovet sine EU-kolleger at prøve at arbejde for, at Danmark også fremover kan deltage i samarbejdet mellem EU-landenes anklagemyndigheder, Eurojust.

Danmark står på grund af forbeholdet mod EU's retslige samarbejde til at måtte forlade samarbejdet, hvis det bliver reformeret, som EU-Kommissionen har foreslået.

Der er ikke noget, EU-Kommissionen kan gøre for at hjælpe Danmark med at blive i samarbejdet, siger justitskommissær Viviane Reding.

- Jeg mener, at det danske problem skal løses af Danmark, siger Reding på et pressemøde.

Den danske exit fra Eurojust er en automatisk konsekvens af, at Eurojust er ved at blive lagt om, så det falder ind under Lissabontraktatens regler og dermed går fra at være et såkaldt mellemstatsligt samarbejde til at være overstatsligt.

Kommissær Reding noterer, at Storbritannien allerede har benyttet sin særlige ret til at vælge ikke at være med. Desuden afventer man en melding fra Irland.

Heller ikke det litauiske EU-formandskab ønsker at blande sig i den danske debat.

Men den litauiske justitsminister, Juozas Bernatonis, konstaterer, at Danmark flere gange tidligere har benyttet muligheden af efterfølgende at tilslutte sig et samarbejde, som er omfattet af det danske retsforbehold.

- Danmark har retten til at slutte sig til os. Til at vælge at være med eller ej. Det er en ret, Danmark har benyttet sig af ganske aktivt, siger Bernatonis og udtrykker ønske om, at samarbejdet dækker så mange EU-lande som muligt.

For at Danmark kan fortsætte med at deltage i et reformeret Eurojust, vil det - ligesom det tidligere i år blev udstillet for politisamarbejdet Europol - kræve, enten at det danske forbehold bliver afskaffet, eller at de øvrige lande giver Danmark en særaftale.

Regeringen har tidligere givet udtryk for, at det er både svært og tidskrævende at få den slags parallelaftaler.

EU-kommissær: Danmark må løse sine egne problemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce