EU er lukket land for borgerne


EU er lukket land for borgerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mangel på åbenhed var hovedemnet i mere end en tredjedel af alle undersøgelser fra EU's ombudsmand sidste år. Også magtmisbrug er genstand for mange klager.

EU-systemet bliver ofte kritiseret for manglende åbenhed. Og der er noget om snakken, lyder det fra EU's ombudsmand, Nikiforos Diamandouros, i en ny rapport om ombudsmandens arbejde i 2008.

Mere end hver tredje af de 300 undersøgelser, som blev startet på baggrund af klager fra europæiske borgere og virksomheder sidste år, drejer sig om manglende åbenhed. Det kan for eksempel være klager om manglende adgang til dokumenter og informationer fra EU's institutioner.

- En ansvarlig og gennemskuelig EU-administration er nøglen til at opbygge borgernes tillid til EU, siger Diamandouros, som opfordrer EU-Kommissionen til at stille forslag, der sikrer "størst mulig adgang" til EU-dokumenterne for de almindelige borgere.

Også magtmisbrug ligger højt på listen over klager. Ombudsmanden startede sidste år 59 nye undersøgelser om magtmisbrug hos EU's embedsmænd og politikere.

Selvom størstedelen af sagerne ender med et forlig mellem parterne eller en afvisning af klagen, så udtalte ombudsmanden 44 gange sidste år kritik af EU-institutionerne.

Rapporten viser også, at danskerne tilsyneladende ikke har så meget at klage over. Kun seks lande har afsendt færre klager til EU-ombudsmanden end Danmark, når man tager højde for befolkningstallet.

EU er lukket land for borgerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce