EU dropper retssag mod Danmark om højmose


EU dropper retssag mod Danmark om højmose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den danske regering slipper for en EU-retssag om naturen i den sårbare Lille Vildmose i Nordjylland. Det sker efter løfter fra regeringen om naturgenopretning.

EU dropper truslerne om en retssag mod Danmark for dårlig forvaltning af den unikke natur i Lille Vildmose sydøst for Aalborg.

Danmarks Naturfredningsforening indgav i 2005 en klage til EU, fordi Danmark tillader tørvegravning i Nordeuropas største tørvemose, Lille Vildmose. Tørvegravningen anses for ødelæggende for den sjældne naturtype "højmose", som er beskyttet i EU's habitatdirektiv.

I februar 2009 sendte EU-Kommissionen en såkaldt åbningsskrivelse til regeringen som første skridt i en retssag. Regeringen fastholdt dog, at Danmark lever op til de internationale krav og gør en stor indsats for at beskytte området.

Nu har EU-Kommisionen så afvist sagen mod Danmark. Det sker med henvisning til regeringens løfter om naturgenopretning i området. Danmarks Naturfredningsforening havde helst set sagen afprøvet ved en retssag. Omvendt glæder Danmarks Naturfredningsforenings præsident, Ella Maria Bisschop-Larsen, sig over, at presset fra foreningen har ført til klare løfter om en naturgenopretning af Lille Vildmose.

- Åbningsskrivelsen har efter vores vurdering været stærkt medvirkende til at fremtvinge løfter om naturgenopretning og beskyttelse fra den danske regerings side, siger hun i en kommentar.

Foreningen vil i høringsperioden følge planlægningen af naturgenopretningen meget tæt og er klar til at rejse sagen igen, hvis løfterne ikke lever op til forpligtelserne.

EU dropper retssag mod Danmark om højmose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce