EL's fire folkevalgte får bét af bagland


EL's fire folkevalgte får bét af bagland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedslistens folketingsgruppe får en næse af hovedbestyrelsen for at støtte kampen mod pirater ved Somalias kyst. Frank Aaen tager næsen til efterretning

Det strider mod Enhedslistens politik at sende 200 danske soldater af sted for at jage pirater ved Somalias kyst.

Det konkluderer Enhedslistens hovedbestyrelse i en næse til partiets folketingsgruppe, som kort før jul stemte for at sende flådefartøjet Absalon til farvandet ved Afrikas Horn som led i Natos operation "Ocean Shield".

Det skriver den venstreorienterede hjemmeside modkraft.dk.

- Et stort flertal vedtog at give en næse til folketingsgruppen. Vi støtter ikke Absalons deltagelse i Nato-aktionen mod sørøvere, siger hovedbestyrelsesmedlem Mikael Hertoft til modkraft.

Skønt FN's Sikkerhedsråd støtter Natos aktion, ser hovedbestyrelsen Nato som en del af problemet i stedet for en del af løsningen.

Forsvarsordfører Frank Aaen tager næsen til efterretning. Han ser det ikke som en principiel beslutning, der fremover forhindrer Enhedslistens folketingsgruppe i at støtte en dansk militær indsats i udlandet.

- Det vil vi se på fra sag til sag, siger Frank Aaen.

Han deler næsen med politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen, gruppeformand Per Clausen og retsordfører Line Barfod. Fremover skal hovedbestyrelsen godkende alle sager om militære operationer, før de fire folkevalgte stemmer i folketingssalen.

- Det handler om, at vi skal undgå at gå fejl af hinanden i fremtiden, siger Frank Aaen til modkraft.

EL's fire folkevalgte får bét af bagland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce