EL-top afviser ikke at prøve EU-opstilling igen


EL-top afviser ikke at prøve EU-opstilling igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedslistens top indkasserede lørdag en syngende lussing i spørgsmålet om opstilling til Europa-Parlamentet.

- Sådan er det jo.

Enhedslistens retsordfører og ukronede parti-dronning, Pernille Skipper, måtte lørdag se i øjnene, at hendes egen og den øvrige partitops hede drømme om at indtage Europa-Parlamentet efter næste parlamentsvalg blev skudt i sænk af de menige medlemmer på partiets årsmøde.

Med stemmerne 222-158 afviste de delegerede partitoppens forslag om, at Enhedslisten skulle bryde årtiers praksis med at lade Folkebevægelsen mod EU spille alene på banen ved parlamentsvalget.

Spørgsmålet har vist sig at være en vanddeler i partiet, hvor partitoppen med Pernille Skipper og gruppeformand Per Clausen i spidsen åbent har trodset flertallet af de menige medlemmer, der ved en urafstemning - med et snævert flertal - tidligere ligeledes har afvist tanken om, at Enhedslisten skal på EU-stemmesedlen.

- Det har været en svær diskussion i Enhedslisten i et stykke tid. Fælles er vi enige om, at det handler om at styrke EU-modstanden. Vi må tage denne her afstemning med os, og nu handler det om at kaste sig ind i kampen sammen med Folkebevægelsen, siger Pernille Skipper.

- Er I i partitoppen nu færdige med at snakke om selvstændig opstilling?

- Det ved jeg ikke. Det kommer jo fuldstændig an på, hvad der sker ved det kommende valg, kunne jeg forestille mig. Men lige nu skal vi kaste os ind i kampen for at Folkebevægelsen får et godt valg, siger hun.

- Er opstillingen på din ønskeliste i fremtiden?

- Det kommer an på, hvordan den politiske situation udvikler sig.

- Er du overrasket over, at det var sådan en vanddeler i partiet?

- Nej, det var været diskuteret meget længe. Det er primært et strategisk, taktisk spørgsmål om, hvordan man styrker EU-modstanden, lyder det fra Pernille Skipper.

EL-top afviser ikke at prøve EU-opstilling igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce