EL kræver indflydelse

EL kræver indflydelse
Foto: POLFOTO/Thorkild Amdi

EL kræver indflydelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Enhedslisten bliver aldrig passivt stemmekvæg - vi forventer indflydelse for mandater". Sådan lyder det fra partiets årsmøde.

Enhedslisten kræver indflydelse til gengæld for at pege på Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, som statsminister. En ny socialdemokratisk ledet regering skal også føre en ny politik, lyder det fra partiets politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen

- Enhedslistens mandater er en forudsætning for flertallet, og jeg vil gerne afgive et løfte til Helle Thorning og til Villy Søvndal: Enhedslisten vil knokle for at trække en ny regering til venstre. Og vi vil hver eneste dag minde jer om jeres løfter til de lavtlønnede og til de offentligt ansatte. Jeres løfter om bedre velfærd og større økonomisk lighed. Enhedslisten bliver aldrig passivt stemmekvæg - vi forventer indflydelse for mandater, siger Johanne Schmidt-Nielsen ved åbningen af Enhedslistens årsmøde i Korsgadehallen, på Nørrebro.

Enhedslisten foreslår i sit såkaldte 100-dages program, at starthjælpen og kontanthjælpsloftet afskaffes, at der sættes gang i de offentlige investeringer, ligesom asylansøgerne skal ud af lejrene og have mulighed for at arbejde og uddanne sig. Og så skal der satses 100 procent på den vedvarende energi. Alt sammen forbedringer som et nyt politisk flertal skal sætte i gang - fra dag ét.

Enhedslistens politiske ordfører advarer samtidig Socialdemokraterne og SF mod at fortsætte højredrejningen i rets- og udlændingepolitikken. For det første virker det ikke. Borgerne bliver ikke mere tryggere af, at retssikkerhed og frihedsrettigheder smides overbord. Og for det andet er det umuligt at overgå højrefløjen på dens egen hjemmebane.

- Hvis vi siger bøder, siger højrefløjen fængsel. Hvis vi siger fængsel, siger Pia Kjærsgaard livstid. Det er skruen uden ende, siger Johanne Schmidt-Nielsen.
EL kræver indflydelse
EL kræver indflydelse
Foto: POLFOTO/Thorkild Amdi

EL kræver indflydelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce