EL giver penge til terrordømte


EL giver penge til terrordømte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det terrordømte tøjfirma Fighters+Lovers får 10.000 kr. af Enhedslisten til omkostningerne ved deres retssag.

Enhedslisten donerer 10.000 kroner til det terrordømte tøjfirma Fighters+Lovers.

Et stort flertal på Enhedslistens årsmøde besluttede således lørdag at gå imod anbefalingen fra partiets hovedbestyrelse og give gaven som skal være med til at betale de dømtes sagsomkostninger.

Enhedslistens retspolitiske ordfører Line Barfod advarer ellers imod at give pengene.

- Jeg kan godt læse, at der står, at det drejer sig om sagsomkostninger. Men rigtig mange mennesker vil opfatte det som om, at vi også støtter FARC og PFLP, sagde Line Barfoed.

Den retspolitiske ordfører henviser i den forbindelse til, at Enhedslisten tidligere har taget afstand til en række af de to organisationernes "metoder", selv om partiet ikke betragter dem som terrororganisationer.

Højesteret dømte i marts 2009 seks personer fra Fighters+Lovers for salg af T-shirts til fordel for Farc og PFLP.

To fik fængsel i seks måneder. En fik fire måneder, og tre fik 60 dage. På grund af tvivl om loven blev straffen gjort betinget. Sagen drejede sig om næsten 25.000 kroner.

En af forslagsstillerne til gaven, Morten Riis fra Bornholm, mener, at Fighters+Lovers har "problematiseret terrorlovgivningen".

- Vi vil ikke støtte specifikke frihedsbevægelser. Men vi ønsker at støtte Fighters+Lovers, fordi de har båret sagen gennem retssystemet.

- Og det har altså kostet dem sagsomkostninger på én lille million kroner, sagde Morten Riis.

Flere af årsmødedeltagerne i Korsgadehallen, på Nørrebro, mener da også, at folk godt kan forstå forskellen mellem at støtte Farc/PFLP og så Fighters+Lovers.

- Det er beskæmmende, at hovedbestyrelsen vil stoppe det her forslag med et goddag-med-et-økseskaft-argument, sagde Viggo Bensby, Indre By.

Ved en afstemning var der ved håndsoprækning så stort flertal for donationen, at det ikke var nødvendigt at tælle stemmerne.

EL giver penge til terrordømte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce