EL: Fredsforskning skal på finansloven


EL: Fredsforskning skal på finansloven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

10 mio. kr. til et center for freds- og konfliktforsknings skal levere alternativer til militære løsninger.

Enhedslisten kræver, at en eventuel kommende rød regering opretter et freds- og konfliktforskningscenter.

Ifølge Enhedslistens udenrigsordfører, Frank Aaen, er der brug for mere viden om alternativerne til krigsførelse, når danske politikere skal træffe beslutninger i konflikt- og krisesituationer.

- Den siddende regering har sendt Danmark i krig i Irak, Afghanistan og Libyen, og har samtidig udmagret freds- og konfliktforskningen, så hverken offentlighed eller politikere får stillet mere fredelige løsningsforslag til rådighed, når vi skal forholde os til internationale konflikter, siger Frank Aaen.

I dag har Danmark både et Forsvarsministerium, en Forsvarskommando og endda et Center for Militære Studier (CMS) under Københavns Universitet. Men ingen institutioner der er dedikeret til freds- og konfliktarbejde.

- Det duer ikke, at Danmarks hovedaktivitet på den internationale scene er at sende soldater i krig. Det er nærmest blevet det politiske svar på alle problemer, siger Enhedslistens udenrigsordfører.

Enhedslisten foreslår derfor at afsætte 10 millioner kroner på den kommende finanslov til at oprette et freds- og konfliktforskningscenter.

Centret kan oprettes i forbindelse med et af de danske universiteter som for eksempel Institut for Global Studies på RUC.

Det skal være politisk uafhængigt og lave fri forskning og undervisning i fredsarbejde og international konfliktløsning.

Og ikke mindst skal det levere løbende inputs til de danske politikere, når de skal træffe beslutninger i konflikt- og krisesituationer.

- Vi vil have en ny udenrigspolitik, der fokuserer meget mere på, hvordan Danmark kan bidrage til at skabe fred og løse konflikter.

- Krig skal være den sidste udvej, fordi det altid koster menneskeliv og medfører fattigdom, siger Frank Aaen.

EL: Fredsforskning skal på finansloven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce