EL: Elever i København bør lære arabisk eller kinesisk


EL: Elever i København bør lære arabisk eller kinesisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Verden har ændret sig, og derfor skal være muligt at vælge andre sprog end tysk og fransk, mener EL-politiker.

Enhedslisten vil give hovedstadens folkeskoler lov til selv at bestemme, hvilke fremmedsprog de vil tilbyde eleverne ud over engelsk. Det fremgår af et nyt udspil fra partiet, skriver Information.

Fra næste år vil elever i folkeskolen skulle vælge det såkaldte andet fremmedsprog, enten tysk eller fransk, allerede i femte klasse.

Men medlem af Borgerrepræsentationen i København Rikke Lauritzen (EL) vil åbne for, at eleverne også kan vælge eksempelvis arabisk eller kinesisk som andet fremmedsprog.

- Det har været fransk og tysk, der har været vores andet fremmedsprog i mange år, men verden har ændret sig, og især har den arabiske verden og den kinesiske verden fået en større betydning, siger hun til Information.

Derudover mener hun, at det vil gavne de mange tosprogede elever i København, at der er flere valgmuligheder end tysk og fransk. Det vil ifølge Rikke Lauritzen øge elevernes interesse, hvis de kan vælge et sprog, de kender til hjemmefra.

Københavns Kommune bad i 2009 Undervisningsministeriet om lov til netop at udbyde kinesisk og arabisk som fremmedsprog. Dengang blev ansøgningen afvist med henvisning til, at ingen gymnasier tilbød undervisning i arabisk og kinesisk.

Det har ændret sig i dag, og derfor mener Rikke Lauritzen, at tiden er moden til at tage diskussionen op igen.

Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) tvivler ikke på, at undervisning i arabisk og kinesisk vil spille en vigtig rolle i fremtiden. Men han kalder timingen for Enhedslistens udspil for "skidt".

- Jeg tror, man lige skal trække vejret og give skolerne rum til at få implementeret skolereformen, frem for at vi kommer med endnu flere opgaver, siger borgmesteren.

Folkeskolerne kan i dag vælge at tilbyde arabisk og kinesisk som valgfag i de ældste klasser, men ifølge Jesper Christensen har efterspørgslen fra forældre og elever ikke været stor.

EL: Elever i København bør lære arabisk eller kinesisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce