Dyrevelfærden i bedring


Dyrevelfærden i bedring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødevarestyrelsen registrerer stadig færre overtrædelser af dyreværnsloven i landbruget, men der er stadig plads til fremskridt, viser nye tal.

Produktionsdyrene i landbruget har det tilsyneladende lidt bedre end før. I hvert fald viser tal fra Fødevarestyrelsen, at dyrevelfærden blev bedre fra 2006 til 2007, hvis den kan måles i antallet af de overtrædelser, der medfører politianmeldelser. Det drejer sig både om dyrenes ve og vel på gårdene og når de transporteres til f.eks. slagteriet.

Fødevarestyrelsen kontrollerede i 2006 lidt over 2100 besætninger og året efter 1960 besætninger, primært med kvæg og svin. I det første år var der indskærpelser mod 672 besætninger og politianmeldelser mod 63.

Året efter var de tilsvarende tal faldet til henholdsvis 464 besætninger og 37 besætninger.

Blandt de mest markante fremskridt kan nævnes, at der i 2007 kun blev politianmeldt 132 tilfælde af kritisabel transport af søer. Året før var antallet 337.

Veterinærdirektør Jan Mousing er tilfreds med udviklingen.

- Det er godt, vi finder færre alvorlige overtrædelser af dyreværnsloven. Men det er stadig vigtigt, at både besætningsejere, landbrugets organisationer og myndighederne har fokus på dyrevelfærden, siger han i en pressemeddelelse.

Dyrevelfærden i bedring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce