Dyreværnsforeningen Nyt Hesteliv er skarp i sin kritik af Fyns Politi og hesteejer i sag om vanrøgtede heste i Faaborg.
- Frygteligt, forfærdeligt, trist.

Så klar er reaktionen fra Janne Junker, formand for dyreværnsforeningen Nyt Hesteliv, i sagen om 12 vanrøgtede heste hos en hesteejer fra Faaborg.

En af hestene haltede og var så medtaget, at den blev aflivet af ejerens dyrlæge, efter Fyns Politi havde inspiceret forholdene fredag.

- Det er mildt sagt kritisabelt, at hestene har levet under sådanne forhold. Der kan sagtens være en forklaring, men der er ingen undskyldning. Det er bare ikke i orden, fortsætter formanden for dyreværnsforeningen.

Fyns Politi under kritik

Fyns Politi betegner sagen om de vanrøgtede heste som ”en mildere sag”, men det er dyreværnsforeningen ikke enig i.

Fyens.dk præciserer: Janne Junker, Nyt Hesteliv, pointerer, at hun er tilfreds med Fyns Politis håndtering af sagen, men hun retter sin kritik udelukkende mod, at politiet betegner sagen som "mildere"

- Det er under al kritik, at politiet ikke tager sagen mere alvorligt. Vanrøgten kan sagtens være foregået gennem længere tid, og der burde være nogen, der havde opdaget det tidligere. Nogen har svigtet, siger formand Janne Junker til Fyens.dk.

Formanden fortæller, at foreningen Nyt Hesteliv for noget tid siden fik et anonymt tip om de vanrøgtede heste i Faaborg.

Gå til os i stedet for til politiet

I sidste uge gik foreningen så til politiet med sagen. Og formanden opfordrer da også almindelige mennesker til at gå til dem i stedet for politiet.

- Med mindre det er akut, så er det bedst at henvende sig til os. For politiet tager det lidt mere alvorligt, når vi anmelder en sag, siger Janne Junker til Fyens.dk.

Foreningen Nyt Hesteliv har base i Blommenslyst, Odense og har 450 medlemmer i hele landet. De får i gennemsnit fire-fem henvendelser om vanrøgtede heste per uge.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
3
Vanrøgt: Politiet afviser dyreværnskritik

Vanrøgt: Politiet afviser dyreværnskritik

5
Fynsk hjælp: Forening opkøber dødssyge heste

Fynsk hjælp: Forening opkøber dødssyge heste

15
Video: Vanrøgtet hest måtte aflives

Video: Vanrøgtet hest måtte aflives