Regionsdirektør Jane Kraglund forklarer, hvorfor Region Syddanmark hyrede Kromann Reumert uden at kende den endelige pris på firmaets arbejde

Det var med fuldt overlæg, at Region Syddanmark hyrede advokatfirmaet Kromann Reumert til at undersøge sjusk og fusk med offentlige midler under tidligere regionsrådsformand Carl Holst uden en fornemmelse af, hvor stor regningen for arbejdet ville blive.

Som avisen kunne fortælle tirsdag, er hvert minut talt med i den samlede regning på 1,3 milloner kroner inklusiv moms.

Ifølge regionsdirektør Jane Kraglund var opgaven ikke omfattet af udbudspligten, og regionen undersøgte hverken priser andre steder eller fik ikke et overslag på opgaven, inden man hyrede det anerkendte advokatfirma.

- Vi havde brug for at få et advokatfirma, vi havde tillid til, og det havde vi til Kromann Reumert. Jeg tænker, at priserne i den her kaliber i advokatbranchen er meget sammenlignelige, siger hun.

Ned til fem minutter

Derfor var regionen også villig til at betale de priser, som blev anvendt med timelønninger op til knap 3500 kroner. I flere tilfælde er tidsforbruget registreret helt ned til fem minutter, viser en minutiøs opgørelse, som avisen har fået aktindsigt i.

- Man betaler jo for den tid, der bruges. Man kan så mene, at man ikke bør registrere arbejdet så minutiøst, men det ville på den anden side også være ærgerligt, hvis man bare rundede op hver gang med den timepris, der er. Så jeg tænker, at vi har en interesse i, at det bliver så præcist som muligt, siger Jane Kraglund.

Heller ikke registreringer af en sekretærs arbejde med en timeløn på 980 kroner og studentmedhjælperes arbejde med en timeløn på 795 kroner kommer bag på regionsdirektøren.

- Jeg tror egentlig ikke, at prisstrukturen i Kromann Reumert adskiller sig væsentligt fra andre sammenlignelige advokatfirmaer, siger Jane Kraglund.

Den første, foreløbige udgave af rapporten fik - trods den høje pris - kritik for at indeholde flere fejl, men Jane Kraglund har ikke fortrudt.

Ingen rabat til regionen

- Opgaven udviklede sig jo hen ad vejen. Blandt andet på grund af den proces, der var omkring høringen af Carl Holst og hans advokat, Karoly Nemeth. Her blev fejlene korrigerede. Jeg har jo også tidligere sagt, at i den situation, vi var i, var det rigtig vigtigt at få afdækket, hvad der var op og ned i de problemstillinger, vi stod over for. Det valgte vi så at bruge Kromann Reumert til, og der er jo kommet ro på sagen, og vi har fået afdækket de problemstillinger, der var. Det er jeg glad for, for så ved vi, hvor vi står, og det var en af målsætningerne med opgaven, fortæller hun.

Trods korrigeringen og ekstra høringsproces, fik regionen ikke rabat.

Ifølge Jane Kraglund er sagen nu afsluttet, og hun forventer derfor ikke flere udgifter til Kromann Reumert.

  • Byline billeder

    Af:

    Jeg er journalist og nyhedsredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Med udgangspunkt i samfundsdelen af aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktionen i Odense skriver jeg primært om forhold i Region Syddanmark - herunder sygehusvæsenet og akutområdet. Tidligere har jeg arbejdet som erhvervsjournalist på avisen og har desuden en fortid på Jydske Vestkysten samt artikelbureauet Storyhouse. Privat bor jeg i Odense og har to børn.

Mere om emnet

Se alle
23
Efter orlov: Carl Holst vender tilbage til Folketinget

Efter orlov: Carl Holst vender tilbage til Folketinget

13
Nu strammer regionen op: Direktion og formand under opsyn

Nu strammer regionen op: Direktion og formand under opsyn

17
Politisk kommentator: - Vil ikke udelukke, Holst kan blive minister igen

Politisk kommentator: - Vil ikke udelukke, Holst kan blive minister igen