Duel: Er 2000 kroner nok at gå på arbejde for?


Duel: Er 2000 kroner nok at gå på arbejde for?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For 2000 kroner kan man sikkert få et par sko, lød det fra Lars Løkke Rasmussen i Folketingets nye spørgetime.

Hvor meget skal en dansker have ud af at gå på arbejde hver måned?

Det blev et af de centrale spørgsmål, da Folketinget tirsdag havde debut for den nye spørgetime med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Spørgetimen skal øge interessen for politikernes arbejde i Folketinget.

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen (V) udfordrede statsminister Helle Thorning-Schmidt ved at sige, at 330.000 danskere ikke får noget nævneværdigt ud af at gå på arbejde.

- Er statsministeren tilfreds med det? Eller ønsker statsministeren at være med til at tage nogle yderligere skridt? Er det o.k., at 14.000 danskere taber penge på at gå på arbejde?, ville Lars Løkke Rasmussen vide.

Ifølge Helle Thorning-Schmidt får over halvdelen af de 330.000 danskere dog mere end 2000 kroner mere om måneden til sig selv ved at gå på arbejde. Dermed kan det ifølge statsministeren godt betale sig at stå tidligt op for at møde på arbejde.

Lars Løkke Rasmussen var dog ikke imponeret over beløbet på 2000 kroner:

- 2000 kroner. Det kommer an på, hvem man er. Nogle steder kan man sikkert få et par sko for de penge, siger Lars Løkke Rasmussen.

Den bemærkning fik dog rød blok til at angribe Løkke for ikke at have forståelse for almindelige familier og deres budget. Statsminister Helle Thorning-Schmidt svarede:

- Vi må konstatere her i dag, at oppositionens leder ikke synes, at det er nævneværdigt, om man tjener 2000 kroner mere. Det synes hr. Lars Løkke Rasmussen ikke er nævneværdigt.

Også Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen angreb Lars Løkke Rasmussen.

- Hvis hr. Lars Løkke Rasmussen mener, at 2000 kroner er lige meget, fordi det kun er et par sko for Venstres formand, så kunne man spørge, om ikke de rigeste kunne bidrage lidt mere.

- De fik råd til rigtig mange par sko, da Lars Løkke Rasmussen var statsminister, lød det fra Johanne Schmidt-Nielsen.

Lars Løkke Rasmussen fastholder, at det for flere tusind personer ikke kan betale sig at arbejde. 57.000 får mindre end 1000 kroner om måneden ud af at gå på arbejde, mens 14.000 personer taber på at arbejde, påpeger Lars Løkke Rasmussen.

Ifølge Thorning taler Løkke dog mod bedre vidende. Med skattereformen er det 9000 personer, der taber på at arbejde, siger Helle Thorning-Schmidt.

Dermed erkender statsministeren, at der er personer i Danmark, som reelt må betale for at gå på job.

Duel: Er 2000 kroner nok at gå på arbejde for?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce