Dronningen og Prinsen hyldet af danskere og tyskere


Dronningen og Prinsen hyldet af danskere og tyskere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BYJUBILÆUM: Stort set ingen bemærkede den tyske præsident, mens regentparret blev mødt af klapsalver og dannebrogsflag
Kongehuset nyder en ganske særlig status i Sydslesvig. Det blev tydeligt i går, da flere tusinder hyldede dronning Margrethe og prins Henrik med hurraråb, sang og klapsalver under deres besøg i Slesvig i anledning af byens 1200 års jubilæum.

- Det har været en meget spændende, interessant og hjertevarm dag, hvor prinsen og jeg er blevet meget vel modtaget her i byen. Det har været en stor glæde at opleve, sagde dronning Margrethe på en pressekonference på vikingemuseet i Hedeby.

At den nye tyske forbundspræsident, Horst Köhler, og andre honoratiores som Slesvig-Holstens ministerpræsident, Heide Simonis, fulgtes med regentparret, var der kun ganske få af de mange fremmødte i Slesvigs brostensbelagte gyder, som gik op i.

- Det er jo en historisk begivenhed. For mig er dronning Margrethe mit statsoverhoved, ikke den tyske forbundspræsident. Vi er jo danske, fastslog Anne Dam.

Hun havde sammen med en veninde og sine børn udelukkende taget opstilling foran rådshuset for at få et glimt af dronningen.

- Hvor er Dronningen, hvor er Dronningen, spurgte da også børnehavebørnene uden for Slesvigs 800 år gamle domkirke, hvor dronning Margrethe dog til børnenes forundring mødte op uden en krone, men med en stor, abrikosfarvet fjer i hatten.

Regentparret besøgte også slotskirken, hvor Dronningens tipoldefar kong Christian den Niende i 1818 blev døbt.

Frem til 1864 var Slesvig nemlig en del af Danmark, og det bar dagens program præg af. Således sagde forbundspræsident Köhler, at der gennem tiderne var dansk og tysk tovtrækkeri om byen, men at den fredelige sameksistens i grænselandet i dag gælder som forbillede verden over.

De mange dannebrogsflag fik dagen igennem selskab af enkelte tyske flag i gadebilledet, ligesom det ikke kun var medlemmer af det danske mindretal, som var kommet for at klappe ad regentparret.

Dronningen og Prinsen hyldet af danskere og tyskere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce