Rækken af nytårskure i kongehuset indledtes nytårsdag med årets fineste taffel. Her ønskede personer på samfundets fremtrædende poster med landets ministre i spidsen regenten og kongehuset et godt nytår.

For tre af regeringens ministre, beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V), indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V) og klima- og energiminister Lykke Friis, var der tale om en debut som kurgæster hos dronning Margrethe.

Sammen med de øvrige kurgæster blev de i riddersalen i Christian den Syvendes Palæ på Amalienborg budt på en fireretters menu. Forretten var græskarsuppe efterfulgt af indbagt vildtterrin med foie gras. Hovedretten var dyrekølle med selleripuré og stegte kartofler, mens gæsterne til dessert fik serveret dadelkage.

Foruden statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), hans ministre og Folketingets formand Thor Pedersen talte gæstelisten blandt andre forsvarschef Knud Bartels, biskop Peter Skov-Jakobsen og rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg. Og så var Frank Jensen for første gang til nytårstaffel som overborgmester for København.

Alle ønskede de regentparret, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Joachim og prinsesse Marie et godt nytår.

Nytårstaflet er årets fineste i kongehuset. Kun denne aften bærer kongehusets medlemmer elefantordenen i guldkæde og ikke som normalt i et blåt bånd. Særligt for aftenen er også, at der serveres et glas Rosenborgvin - sandsynligvis verdens ældste rhinskvin.
  • fyens.dk