Dronningen besøger Rusland i september


Dronningen besøger Rusland i september

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dronning Margrethe har sagt ja tak til en invitation fra Ruslands præsident Medvedev.

Dronning Margrethe og prins Henrik rejser den 6. september på statsbesøg i Rusland sammen med kronprins Frederik.

Det er præsident Dmitrij Medvedev og fru Svetlana Medvedeva, der har inviteret den kongelige familie.

Besøget starter i Moskva, hvor de er fra den 6.-8. september og i Sankt Petersborg fra 8.-9. september. De kongelige bliver privat et par ekstra dage, og de rejser tilbage til Danmark den 12. september, oplyser hoffet.

Statsbesøget sker med års forsinkelse, fordi forholdet mellem Danmark og Rusland i mange år var køligt. I 2002 aflyste premierminister Vladimir Putin, som dengang var præsident, et planlagt besøg her i landet.

Han var vred over, at Danmark havde tilladt afholdelsen af en verdenskongres om Tjetjenien og samtidig sagt nej til at udlevere den tjetjenske separatistleder, Akhmed Sakajev.

Den 25. april 2011 var forholdet så meget bedre, at premierminister Vladimir Putin besøgte København, hvor han blev modtaget af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og dronning Margrethe.

De kongeliges besøg er det første statsbesøg i det moderne Rusland.

Besøget kom i stand, da præsident Medvedev under sit statsbesøg i Danmark i april 2010 inviterede dronningen til at aflægge et genbesøg.

Formålet med besøget er at styrke de dansk-russiske forbindelser og at fremme dansk erhvervslivs muligheder på et voksende russisk marked.

Derfor bliver der forberedt et stort erhvervsfremstød med fokus på energi, fødevareproduktion og transport, oplyser hoffet.

Dronningen besøger Rusland i september

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce