Drabet på en 48-årig mand i Aalborg blev filmet med drabsmandens mobiltelefon. På onsdag står den nu 16-årige dreng tiltalt i et nævningeting.
En ekstrem afstumpethed, kynisme og forråelse bliver udstillet i byretten i Aalborg, når en 16-årig dreng, på gerningstidspunktet kun 15 år, i morgen fremstilles som tiltalt i en drabssag, hvor drengen selv har videooptaget selve drabet og offeret på sin mobiltelefon.

Det er sagen om drabet på den 48-årige Henrik Bjerremand Kristensen, der blev det tilfældige offer for en lille gruppe unges hærgen en tidlig morgen sidst i oktober 2007, da han var på vej for at hente sin cykel ved stadion i Aalborg. Han nåede aldrig hjem, men blev dræbt ved adskillige slag, tramp og spark i hovedet og på kroppen og frarøvet sin tegnebog, fremgår det af anklageskriftet.

Den tiltalte og gruppen af unge utilpassede var ikke ukendt af politiet, men det var et chok for de fleste, at den drabssigtede i forbindelse med et grundlovsforhør nærmest blev hyldet af omkring 20 gruppefæller, der ved retssalen udbrød "du er sej mand" og "du ser godt ud".

Mere om emnet

Se alle

Dom til 16-årig ankes til landsretten

Dommer: Kritik af straf er ofte letkøbt

Venstre og DF vil af med voldsrabat