Marksten på cirka 50 gange 25 centimeter på mindst 30 kilo blev natten til lørdag smidt ned fra motorvejsbro blot to kilometer fra et lignende stenkast, som for et år siden kostede 33-årig tysk kvinde livet.

Den måler cirka 50 centimeter gange 25 centimeter, og vægten er mindst 30 kilo, så man er nødt til at transportere den på en palleløfter.

- Det er i hvert fald ikke en sten, man går mange hundrede meter med, konstaterer vagtchef Lars Thede, Fyns Politi.

Markstenen blev klokken 3.09 natten til lørdag smidt ned fra en motorvejsbro på Spedsbjergvej, få hundrede meter fra Spedsbjerg og Middelfartvej vest for Blommenslyst.

En fører af en personbil nåede at undvige den tunge sten, mens en lastbil bagfra også undveg, men alligevel fik lettere skader.

Det fik Fyns Politi til at lukke både Spedsbjergvej omkring motorvejsbroen, og den fynske motorvej for at sikre spor, ligesom politiet lørdag formiddag var rundt i hele området.

Stenkastet natten til lørdag skete bare to kilometer fra et næsten identisk stenkast med en lige så tung sten fra motorvejsbroen på Langesøvej. Det skete natten til den 21. august 2016, og den 30 kilo tunge betonsten ramte en tysk families bil og dræbte en 33-årig tysk mor på stedet, mens hendes 36-årige mand pådrog sig så alvorlige skader, at han er invalideret for livet. Kun parrets i dag seksårige søn slap med lettere knubs. Familien var på vej hjem fra sommerferie i Sverige til Recklinghausen nær Dortmund.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Stenen, som natten til lørdag blev kastet ned på motorvejen, er nu sikret af Fyns Politi til undersøgelse for fingeraftryk og dna-spor. Den er af samme grund pakket ind i en lufttæt plasticpose, og umiddelbart ser den ikke ud til at være taget direkte fra et blomsterbed, have eller mark, for den er tør og uden spor af jordrester.

Derfor er teorien også, at på grund af vægten er den blevet kørt til stedet ved motorvejsbroen på Spedsbjergvej, og politiet vil derfor gerne høre fra vidner, som kan have set personer eller biler omkring klokken tre natten til lørdag.

Klokken 2.58 ankom en regionalbus til busstoppestedet på nordsiden af Middelfartvej næsten ud for Spedsbjergvej fra Odense med retning vestpå. Ifølge Fynbus, avisen har talt med, er der fire til fem overvågningskameraer i dets busser, og derfor er det muligt, at der er billeder af vidner og eventuelle gerningsmænd på optagelserne. Fynbus havde dog endnu ikke fået videoerne fra den pågældende busrute.

Stenkastet for godt et år siden, som kostede den tyske kvinde livet, er fortsat uopklaret. Derfor vil politiet formentligt se, om der er en sammenhæng mellem de to stenkast, som har fundet sted inden for samme nære geografiske område, inden for samme tidsrum, og sten med nogenlunde samme vægt.

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør

Mere om emnet

Se alle
12
Tæt på at blive ramt: Stor genstand smidt fra motorvejsbro

Tæt på at blive ramt: Stor genstand smidt fra motorvejsbro

9
Fynsk motorvej er åben igen efter stenkast

Fynsk motorvej er åben igen efter stenkast

4
Seneste stenkast fra motorvejsbro: 10 kilo tungere end dødsstenen

Seneste stenkast fra motorvejsbro: 10 kilo tungere end dødsstenen