To mindreårige piger befinder sig stadig i Pakistan, selv om deres mor er dræbt, og faren bor i Danmark. De isoleres i det hus, hvor moren blev slået ihjel.
De skulle have været hjemme i Danmark for en måned siden. Men to danskfødte piger på fire og seks år, der overværede, at deres mor blev dræbt tidligere på sommeren, befinder sig stadig i Pakistan.

En talskvinde for den dræbte kvindes familie, Samara Ahmad, siger til Ritzau, at pigerne sidder isoleret i landsbyen Jora i den pakistanske Punjabprovins. Endda i det hus, hvor deres mor blev dræbt.

- Deres situation forværres yderligere af, at den ældste pige er alvorligt syg. Hun er ikke blevet tilset af læge, siger Samara Ahmad.

For en måned siden tydede alt ellers på, at pigerne var på vej til Danmark. Den 4. juli holdt Udenrigsministeriet et møde med pigernes far, der bor i Danmark. Her tilbød ministeriet at få bragt børnene hjem, men siden har faderen ikke bedt om yderligere bistand fra ministeriet, og derfor er børnene stadig i Pakistan.

Pigernes mor, den 31-årige Tahira Tabassum, blev slået ihjel den 19. juni. Siden er fire personer blevet fængslet, herunder kvindens svoger, som har erkendt drabet og sagt, at Tahira Tabassum havde krænket familiens ære. Også de to pigers far har været fængslet.

Mere om emnet

Se alle

Dødsoffers ægtemand fri efter æresdrab

Strid om hjælp til småpiger i Pakistan

Advokat: Danske myndigheder er passive