Drabssigtet sygeplejerske skal blive i fængsel


Drabssigtet sygeplejerske skal blive i fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Retten i Nykøbing Falster er ikke klar til at løslade drabssigtet kvinde. Hun fængsles i yderligere fire uger.

I mere end seks måneder har en 31-årig sygeplejerske fra Nykøbing Falster siddet varetægtsfængslet for drab og drabsforsøg på patienter på det lokale sygehus, og det skal der ikke laves om på.

Det fastslår Retten i Nykøbing Falster, som forlænger kvindens fængsling med yderligere fire uger.

- Jeg bestemmer, at du skal blive i fængsel frem til 6. oktober. Jeg mener, at der er grund til at tro, at du kan påvirke vidner, hvis du løslades, og at der i det hele taget er begrundet mistanke i sagen, siger dommeren tirsdag eftermiddag.

Inden da havde anklager Michael Boolsen, der har overtaget sagen fra advokaturchef Jeanette W. Andersen, fremlagt en række brudstykker fra nye og tidligere afhøringer af vidner. De bidrog dog ikke umiddelbart med banebrydende nyt i sagen.

Mere opsigtsvækkende var det, at Michael Boolsen ved tirsdagens retsmøde ikke ønskede at læne sig op af en statistik, som Jeanette W. Andersen fremlagde for fire uger siden.

Den pegede ellers på, at antallet af dødsfald på den afdeling, som sygeplejersken var på i årene 2010 til 2012, faldt markant, da hun stoppede. Men sagens nye anklager tvivler tilsyneladende på tallene.

- Vi har valgt at sige, at materialet skal granskes yderligere, lød det fra Michael Boolsen, efter at kvindens forsvarsadvokat havde sået tvivl om tallenes validitet.

I retten kom det desuden frem, at politiet i løbet af den seneste måned har modtaget cirka 30 henvendelser fra borgere om mistænkelige hændelser, men at ingen af dem har givet anledning til yderligere.

Det samme er status med 10 andre sager, som politiet undersøger: Endnu har de ikke ført til yderligere sigtelser.

Sagen mod den 31-årige sygeplejerske begyndte at rulle, efter at en kollega mente at have set den mistænkte stå bøjet over en patient og fifle med en kanyle.

Kollegaen har forklaret til politiet, at sygeplejersken efterfølgende forsøgte at skjule to sprøjter under barmen. Kvinden, som fik præparaterne ind i blodbanen, var nær ved at dø, men hun blev genoplivet.

Dagen efter blev sygeplejersken anholdt og sigtet for et drabsforsøg og tre drab, der alle skal være sket på den samme lange vagt fra 28. februar til 1. marts i år.

Efterfølgende har anklagemyndigheden føjet endnu et drab til sigtelsen, og det påpeges, at fremgangsmåden i alle tilfælde ligner hinanden.

Kvinden nægter sig skyldig og har kæret varetægtsfængslingen til landsretten.

Drabssigtet sygeplejerske skal blive i fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce