Drabssigtet indblandet i terrorsag i Kenya


Drabssigtet indblandet i terrorsag i Kenya

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 28-årige mand, som forsøgte at slå Kurt Westergaard ihjel, blev for fem måneder siden anholdt i Kenya mistænkt for terrorkomplot mod Hillary Clinton.

Attentatforsøget mod bladtegneren Kurt Westergaard er ikke den eneste terroraktion en 28-årig somalisk mand har været mistænkt for. For fem måneder siden blev den nu drabssigtede mand anholdt i Kenya. Her var han mistænkt for at deltage i et afværget terrorkomplot mod den amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton. Det erfarer Politiken fra flere kilder tæt på sagen.

I september 2009 blev han imidlertid løsladt, fordi kenyansk politi ikke havde beviser imod ham. Herefter rejste han tilbage til Danmark.

Politiets Efterretningstjeneste, PET, har gennem nogen tid holdt øje med den 28-årige, men har ifølge PET-chef Jakob Scharf ikke haft nok materiale til at anholde ham eller udvise ham.

PET har heller ikke overvåget ham døgnet rundt, og derfor kunne somalieren fredag aften uhindret tage til Århus, bryde ind i Kurt Westergaards hjem og true tegneren med en økse og en kniv. Tegneren slap uskadt, mens den 28-årige blev såret af skud fra politiet og nu er fængslet til 27. januar - sigtet for drabsforsøg mod Kurt Westergaard og en betjent.

Ifølge PET har manden haft tætte forbindelser til den somaliske terrororganisation al-Shabaab og til al-Qaeda-ledere i Østafrika.

På et pressemøde i går i den somaliske hovedstad, Mogadishu, afviste en talsmand for al-Shabaab imidlertid, at den 28-årige mand var medlem af organisationen:

- Men vi bifalder, at han prøvede at slå den mand ihjel, som fornærmede vores profet. Det sender et klart signal til dansksomaliere om at handle og slå den mand ihjel - uanset omkostningerne.

Drabssigtet indblandet i terrorsag i Kenya

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce