Drabet på Laila umuligt at opklare

Laila Christensen blev fundet kvalt for fem år siden i sin lejlighed i Korup ved Odense.

Drabet på Laila umuligt at opklare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gerningsmanden skal melde sig selv, hvis politiet skal opklare drabet, som skete for fem år siden på Rugårdsvej i Korup.

Da den 32-årige Laila Marie Christensen en brandvarm sommerdag den 6. august 2003 blev fundet død i sin taglejlighed på Rugårdsvej i Korup vest for Odense, stod politiet i Odense med en af de vanskeligste drabssager i nyere tid.

Og nu, fem år efter drabet, må politiet sande, at det er drabsmanden, der selv afgør, om sagen skal opklares.

Ingen tekniske spor

- Der var ingen tekniske spor, fingeraftryk, dna eller andet. Så hvis den her sag skal opklares, så skal gerningsmanden melde sig selv. Og han skal kunne give os oplysninger omkring gerningsstedet, som vi har holdt tilbage, og som kun han og vi kender, siger vicepolitiinspektør Per Lydiksen Laursen, der var efterforskningsleder på sagen.

Og Lailas familie, der i dagens udgave af Fokus fortæller om tiden efter drabet, håber, at samvittigheden nager så meget hos gerningsmanden, at han melder sig selv.

- Vi står frem for at rippe op i hans sind. For at se, om han er et menneske. Man kan ikke gå rundt på den måde, hvis man er et menneske, siger Vagn Christensen, Lailas far.

Efter et halvt års efterforskning måtte politiet sande, at alle sten var vendt i sagen. Men sagen er ikke henlagt af den grund.

- Vi har den stadig hos os, og vi kigger stadig på den. Men alt er efterprøvet, og den er læst igennem flere gange for at sikre, at der ikke er noget, vi har overset. Og får vi et tip, undersøger vi det selvfølgelig, siger vicepolitikommissær Jack Liedecke, der var med som efterforsker på drabssagen dengang, og som i dag er leder af en gruppe under Fyns Politi, der har drabssager som sit speciale.

Og for begge betjente nager sagen stadig.

- Det handler også om faglig stolthed. Den her sag ville vi rigtig gerne have opklaret, siger Per Lydiksen Laursen.

For Lailas familie, hendes forældre og hendes søster har de fem forgangne år været en lang kamp for at vende tilbage til et nogenlunde normalt liv.

- Jeg må ikke tænke på, hvem det er. For jeg må ikke begynde at spekulere over, om det er ham, der står bag mig i køen. Det har været hårdt at komme videre. Og at stole på andre igen, siger Allis Christensen, Lailas lillesøster.

Fundet af lillesøster

Ifølge politiets teori blev Laila Christensen kvalt i sin lejlighed. Hun blev fundet død af sin lillesøster, og i 80 dage sad en mand varetægtsfængslet i drabssagen. Politiet frafaldt dog sigtelsen og løslod ham.

Der var absolut ingen tekniske spor, der pegede i retning af ham, og han blev siden tilkendt 200.000 kroner i erstatning for den uberettigede fængsling.

Læs mere i Fyens Stiftstidende søndag

Drabet på Laila umuligt at opklare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce