Drab på dansk soldat skal undersøges


Drab på dansk soldat skal undersøges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsvaret kender endnu ikke de præcise omstændigheder bag drabet på en dansk soldat fredag i Afghanistan. Tekniske undersøgelser lørdag.

De pårørende er underrettet, men forsvaret mangler forsat svar på præcist, hvad der skete, da en dansk soldat fredag blev dræbt og flere andre såret. Når dagslyset vender tilbage i Afghanistan, skal teknikere undersøge ulykkesstedet, fortæller oberst Henrik Sommer, chef for Operationsdivisionen i Hærens Operative Kommando (HOK).

- Vi ved, at et køretøj bliver ramt af en vejsidebombe, og at der er nogle folk på jorden uden for køretøjerne, da det sker. Præcis hvordan fordelingen af dræbte og sårede i og uden for køretøjet er, ved vi ikke på nuværende tidspunkt. Det undersøger vi nu. Når det bliver lyst, skal vi også have gennemført tekniske undersøgelser, siger Henrik Sommer.

Chefen for den danske bataljon har bedt om psykologhjælp til soldaterne i Armadillo. Henrik Sommer forventer, at forsvarets psykologer kan være fremme inden for 48 timer.

- Det er hårdt at miste kolleger, og derfor skal de have hjælp. Men soldaterne ved også, at missionen skal fortsætte, for ellers er tabene forgæves, siger Henrik Sommer.

Angrebet skete tæt på den fremskudte base Armadillo, hvor danske soldater flere gange er blevet ramt af vejsidebomber. Det er fra Armadillo, at de danske soldater kæmper for at holde Taliban væk fra området omkring Gereshk, der er hovedby i det danske ansvarsområde.

- Det er et område, hvor vi ofte er i kontakt med Taliban. Lige for tiden er vi mere aktive, og der for har vi flere kontakter med Taliban. Men det er nødvendigt for at holde dem under pres og for at sikre, at vi ikke bliver ramt hårdere på et senere tidspunkt, siger Henrik Sommer.

I sommer ankom flere tusind friske amerikanske soldater til Afghanistan, og det har betydet flere kampe med Taliban. I de kommende måneder vil 30.000 ekstra amerikanske soldater ankomme til Afghanistan, inklusive Helmandprovinsen. Men det er for tidligt at sige, om det vil øge risikoen for de danske soldater:

- På nuværende tidspunkt ved vi ikke præcist, hvilke amerikanske styrker der kommer, eller hvor de bliver placeret i Helmand. Så vi kan ikke lave nogen risikovurderinger endnu, siger Henrik Sommer.

To andre soldater blev såret i angrebet, men er uden for livsfare. De skal formentlig flyves tilbage til Danmark til yderligere behandling.

Drab på dansk soldat skal undersøges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce