Domstolene må vente med klarhed om budget


Domstolene må vente med klarhed om budget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Først til efteråret har justitsministeren grundlag for at vurdere, hvor mange penge domstolene får brug for.

Først efter efterårets finanslovforhandlinger kan dommerne få at vide, hvor stor en bevilling, domstolene får fra næste år.

Det siger justitsminister Lars Barfoed (K) til efterlysninger fra Dommerforeningen og Domstolsstyrelsen af en forsikring fra politikerne om, at der bliver penge nok til at rydde op i både gamle sagspukler og et øget antal nye sager, der forventes som resultat af regeringens tryghedspakke.

- Jeg er opmærksom på, at der kan komme flere sager som følge af tryghedspakken. Men det er svært at sige, hvor mange ekstra ressourcer, det vil kræve. Vi ved ikke, hvor mange flere, der vil blive pågrebet, eller om tryghedspakken vil virke præventivt, så færre begår forbrydelser, siger justitsministeren.

Han påpeger, at hans embedsmænd er i gang med en budgetanalyse, der skal ligge til grund for finanslovforhandlinger til efteråret om en ny pakke af flerårige bevillinger til domstolene og politiet med virkning fra næste år. Da udløber det nuværende budgetforlig for det område.

Dommerforeningens formand, landsdommer Mikael Sjöberg, siger, at han frygter, at politikerne ikke viderefører en ekstraordinær bevilling på 100 millioner kroner, der har været afsat til afvikling af gamle sager.

Justitsministeren siger, at han ikke på forhånd afviser, at et nyt forlig tager ekstraordinære hensyn til sagspukler.

- Men jeg mener, at tiden nu er til permanente bevillinger, siger Lars Barfoed.

Domstolene må vente med klarhed om budget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce