Domstole får 110 millioner.

Domstole får 110 millioner.
Foto: POLFOTO/Jens Dige

Domstole får 110 millioner.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finanslovpartierne har besluttet at give 110 millioner kroner til domstolene. Det svarer til ca. 200 nye medarbejdere.

Allerede i efteråret råbte domstolene om hjælp, men først nu kommer pengene. Finanslovpartierne besluttede i formiddag at gribe til lommerne på grund af hastigt voksende sagspukler.

- Derfor tilfører vi nu domstolene 110 millioner kroner, svarende til ca. 200 mand, i et år og laver en flerårsaftale til efteråret, som skaber stabilitet fire år frem, siger justitsminister Brian Mikkelsen (K) til Ritzau.

Ekstrabevillingen kommer efter, at Ritzau onsdag kunne fortælle, at sagspuklen i byretterne tæller 83.000 sager, og at den vokser med 5000 sager om måneden. Det svarer til 167 sager om dagen. Men allerede i efteråret, hvor politikerne gav en ekstrabevilling til politiet på 843 millioner kroner, sagde højesteretsdommer Niels Grubbe, der er formand for Domstolsstyrelsen, at der var akut behov for ca. 200 nye ansatte ved retterne. Ellers ville det løbe løbsk.

I styrelsen er man glad for, at pengene endelig falder.

- Jeg er naturligvis glad for, at vi nu får en hurtig hjælp, og at der er lagt op til en varig løsning til efteråret, når partierne sætter sig sammen for at forhandle om et flerårsforlig, siger Adam Wolf, der er direktør for Domstolsstyrelsen.

Hos oppositionen er man glad for, at der sker noget. Men det burde være sket allerede i efteråret, mener SF's retsordfører, Karina Lorentzen.

- Som med politireformen har justitsministeren grebet for sent ind og ladet sagsbunkerne vokse med 50 procent. Jeg håber nu blot, at man fra regeringens side har lavet en fornuftig ordning, for man har jo været så barnlig at holde oppositionen ude fra dette vigtige område, siger hun.

Domstole får 110 millioner.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce