Domstol afviser Brixtofte-udsagn


Domstol afviser Brixtofte-udsagn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Menneskerettighedsdomstol afviser Peter Brixtoftes oplysning om, at den har sagt ja til at realitetsbehandle hans klage over retsbehandlingen af "sponsorsagen".

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol afviser i dag over for Ritzau, at den - som hævdet af Peter Brixtofte - har sagt ja til at realitetsbehandle den tidligere Farum-borgmesters klage over dommen mod ham i den såkaldte sponsorsag.

Brixtofte blev i først byretten, siden i landsretten og til sidst i Højesteret idømt to års fængsel for groft mandatsvig ved at have ladet Farum Kommune betale en overpris på ni millioner kroner til entreprenørselskabet Skanska for at finansiere det meste af selskabets sponsorat i Farum Boldklub-filialen, håndboldklubben Ajax-Farum.

Peter Brixtofte søgte siden forgæves at få Den Særlige Klageret til at lade straffesagen gå om. Brixtofte, der for tiden afsoner i statsfængslet i Horserød, argumenterede blandt andet for, at domstolene bedømte beviserne forkert, men den vurdering blev ikke delt af klageretten. Brixtofte har så klaget til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol og sagde i morges til Ritzau i den forbindelse:

- Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol har sagt ja til at realitetsbehandle min klage. Det vil sige, at jeg forventer oprejsning. Den bliver forhåbentlig behandlet inden årets udgang.

Hos Menneskeretsdomstolen afviser man imidlertid Brixtoftes udlægning. Domstolen har alene bekræftet, at man har modtaget materiale fra Brixtofte, som skal bruges til at afgøre, om sagen kan optages eller ej. Det kan tage måneder, før der falder en afgørelse, og i langt de fleste tilfælde afviser domstolen at behandle sagerne.

Domstol afviser Brixtofte-udsagn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce