Dommerforening: Domstole bør også styrkes i bandekampen


Dommerforening: Domstole bør også styrkes i bandekampen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ligesom politiet skal styrkes i kampen mod bander, bør domstolene også styrkes, mener formand Mikael Sjöberg.

Når politikerne har travlt med at give løfter om, at Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi skal styrkes med flere efterforskningsressourcer til at bekæmpe den stigende bandekriminalitet, så bør de også tænke på at styrke domstolene.

Ellers opstår der flaskehalse, når bandemedlemmerne skal for retten, siger formanden for Dommerforeningen, Mikael Sjöberg.

- Politikerne glemmer desværre i deres forståelige iver for at styrke politiet, at sagerne også skal gennem retssystemet.

- Hvad hjælper det at efterforske og jage bander og få bandemedlemmerne varetægtsfængslet, hvis domstolene senere viser sig som en flaskehals, lyder det fra formanden i en pressemeddelelse.

Tirsdag meddelte rigspolitichef, Jens Henrik Højbjerg, at han har besluttet at flytte 25-30 betjente til Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi for at styrke de to politikredse i efterforskningen i den verserende bandekonflikt.

I Dommerforeningen er man enig i, at bandekriminalitet er "et stort problem".

Men det er ikke nok, at man alene fokuserer på at fange de kriminelle og så overser domstolene, der rent faktisk skal sikre dem tid bag løs og slå, lyder det fra foreningen.

- Domstolene har netop fået styr på de lange sagsbehandlingstider i straffesagerne, og lige nu kan vi ved at hakke en hæl og klippe en tå følge med, siger Mikael Sjöberg og tilføjer:

- Men i et så lille og skrøbeligt retssystem som det danske skal der ikke meget til, før vi kommer tilbage til tidligere tiders alt for lange sagsbehandlingstider.

Ifølge Mikael Sjöberg kan politikerne næppe være tilfredse med en længere sagsbehandling, når de selv har krævet hurtigere behandling af sager om vold og besiddelse af skydevåben.

Den type forbrydelser, som bandemedlemmer typisk er sigtet og tiltalt for.

- Det kan derfor ikke nytte, at politikerne ikke tænker hele forløbet igennem. En styrkelse af politiet må nødvendigvis også medføre en styrkelse af domstolene, siger Mikael Sjöberg.

Dommerforening: Domstole bør også styrkes i bandekampen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce