Dommer lukker sagen mod Camilla Broe

Amerikansk dommer lukker Broe-sagen
Foto: POLFOTO/Krestine Havemann

Dommer lukker sagen mod Camilla Broe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En amerikansk dommer konkluderer, at narkosagen mod danske Camilla Broe skal lukkes. Hun kan ikke retsforfølges og kan nu komme hjem.

Den 42-årige Camilla Broe kan vende hjem til Danmark.

Det ligger fast efter, at distriktsdomstolen i Florida fredag beordrede narkosagen mod Broe lukket, fordi sagen mod hende er forældet.

Det er anden gang, at en amerikansk domstol når til den konklusion, og dermed er den første sag om udlevering af danske statsborgere til retsforfølgelse i lande uden for EU efter alt at dømme endt i ingenting.

Men selvom Broe altså blev udleveret til en forældet retssag, så mener hverken den danske anklagemyndighed eller justitsminister Brian Mikkelsen, at man fra dansk side kunne have handlet anderledes.

- Justitsministeriet har behandlet sagen om udlevering af Camilla Broe i overensstemmelse med udleveringslovens regler, påpeger ministeren i en pressemeddelelse, hvor han også hæfter sig ved, at den amerikanske anklagemyndighed stadig har en appelmulighed tilbage.

Camilla Broes amerikanske advokat, Theresa Van Vliet, er glad for rettens afgørelse.

- Jeg har endnu ikke diskuteret sagen med Camilla, men jeg er helt sikker på, at hun vil være overvældet af begejstring og ser frem til at kunne vende tilbage til sit hjem og sin familie, siger advokaten.

Camilla Broe kan dog dele den glade nyhed med sin datter, der i øjeblikket er på besøg hos sin mor i USA. Det fortæller Camilla Broes søster, Betina Broe.

Hun har ikke selv snakket med sin søster om fredagens afgørelse, men været i fast mailkontakt med hende de seneste dage.

- Hun har gået hver dag og ventet på at få en afgørelse fra den dommer, der skulle beslutte, om sagen skulle for retten, siger Betina Broe.

Dommer lukker sagen mod Camilla Broe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce