Dommer løslod dødskører i Fredericia


Dommer løslod dødskører i Fredericia

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det svømmede for øjnene af ham, og han havde svært ved at se noget. Alligevel satte den 17-årige mand sig voldsomt beruset bag rattet i en lånt bil blandt andet, fordi han skulle køre sin 15-årige bror hjem fra fest. Men også, fordi "det var sjovt at køre hurtigt". Den handling kostede en 52-årig cyklist fra Fredericia livet.

Forklaringen om, hvad der var sket forud for det meningsløse trafikdrab tidligt søndag kom i Retten i Fredericia i går, da politiet forsøgte at få varetægtsfængslet den 17-årige. Han er blandt andet sigtet for uagtsomt manddrab, for at på hensynsløs måde have forvoldt andre fare, spirituskørsel og andre overtrædelser af færdselsloven.

Men dommeren valgte at løslade den 17-årige med henvisning til, at den unge mand ikke forsætligt havde påkørt det cyklende par. Samtidig spillede hans unge alder også ind på dommerens beslutning om løsladelse.

Anklageren i sagen, vicepolitimester Klaus Lauridsen, kærede straks løsladelsen til landsretten.

- Efter at lovgiverne har hævet strafferammerne for på hensynsløs måde at forvolde andre fare fra fire til otte års fængsel, er der mulighed for at varetægtsfængsle i sådanne grelle tilfælde som dette. Samtidig er det kun en tilfældighed, at han ikke fik to liv på samvittigheden, siger Klaus Lauridsen.

Ulykken skete på Indre Ringvej i Fredericia, hvor de to brødre og en tredje ung mand kom kørende i bil med meget høj fart. I en svag venstrekurve kørte de ind på cykelstien og påkørte parret. Den 52-årige mand blev kastet 60 meter væk, mens den kvindelige cyklist røg omkring 20 meter. Imens fortsatte bilen over i den modsatte kørebane og ind i en have, hvor den landede på taget.

I retten fortalte den unge dødsbilist, at han kørte meget stærkt, da ulykken skete. Kørslen foregik i øvrigt med slukkede lygter.

Bilen havde de unge lånt af en kammerat, der var ligeså beruset, som føreren af bilen.

Han fortalte også, at han forud for den fatale hjemtur havde drukket en flaske vodka og adskillige øl.

Begge den sigtedes forældre var mødt op i retten. Den 17-årige bor i øjeblikket på en institution, fordi han har haft problemer med et narkotikamisbrug. Selv om svaret på spiritusprøven først ligger klar om ca. 14 dage, mener politiet dog ikke, at den unge mand også har været påvirket af narkotiske stoffer.

Den 17-årige er ikke tidligere straffet. (ritzau)

Dommer løslod dødskører i Fredericia

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce