Døve får politisk opbakning


Døve får politisk opbakning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Døve har svært ved at få en tolk, når de har brug for det, viser en ny rapport. Derfor er der bred politisk opbakning til at rydde op i uklare regler.

Landets 4300 døve, døvblinde og hørehæmmede har svært ved at finde ud af, hvornår og hvordan de kan få en tegnsprogstolk. Det skyldes uklare og forvirrende regler, fastslår den første samlede rapport på området, som Capacent Epinion har lavet for Danske Døves Landsforbund (DDL). Rapporten anbefaler derfor, at al tolkning samles under en myndighed, og det forslag får opbakning fra regeringspartierne Venstre og Konservative, samt Socialdemokraterne.

- Jeg kan sagtens sætte mig ind i problemerne. Vi skal have et regelsystem, der er så gennemskueligt og enkelt som muligt, så de hørehæmmede ikke sendes rundt fra det ene system til det andet, siger socialordfører Vivi Kier (K), og samme holdning har handicapordfører René Skau Björnsson (S) og socialordfører Ellen Trane Nørby (V). V-politikeren har dog et forbehold:

- Der kan være fornuft i opdeling ved opgaver, der for eksempel relaterer sig til retsvæsen eller sundhed, hvor tolken for eksempel skal vide, hvad en nyre hedder. Men vi er opmærksomme på de forhold, som der bliver fremhævet fra rapporten, siger hun.

Partierne forventes at gå i gang med lovarbejdet til efteråret og at have nye regler klar til 2010.

Døve får politisk opbakning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce