Store selskaber møder modstand i Højesteret, når de kræver konkurrenter dømt for at snylte på deres varemærker. Det letter den fri konkurrence.
Højesteret ser med forholdsvis milde øjne på firmaer, som beskyldes for at efterligne andres t-shirts, sko, medicin og andre varer. I en række tilfælde frifindes firmaerne, selv om de i første omgang er blevet dømt af Sø- og Handelsretten.

Tendensen er, at rettighedshaverne møder modstand i landets øverste domstol, når de kæmper for at få dømt konkurrerende firmaer for at kopiere og snylte på originale produkter og varemærker.

Derimod er forståelsen for deres krav større i Sø- og Handelsretten. Her sker det oftere, at konkurrenterne dømmes til at tilintetgøre deres produkter og til at betale erstatning.

- Det forekommer mig, at Højesteret i de senere år har lagt større vægt på hensynet til den fri konkurrence end Sø- og Handelsretten, siger advokat Jakob Krag Nielsen fra firmaet Kromann Reumert.

Puma, Bestseller, Diesel, medicinalfirmaet AstraZeneca og fabrikanten af en bordløfter er blandt de virksomheder, som har fået en kold skulder i Højesteret.