Dømte: Vi fortsætter indsats mod højrefløjen


Dømte: Vi fortsætter indsats mod højrefløjen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Statsadvokat overvejer nu, om dom i hackersag mod venstreradikale skal ankes til landsretten.

De dømte venstreradikale vil fortsætte med at indsamle oplysninger om den yderste højrefløj.

Det er budskabet i en mail fra mændene, der tirsdag af Københavns Byret er blevet fundet skyldige i at besidde fortrolige oplysninger om syv personer.

Derimod er tiltalen om systematisk indsamling af private informationer om godt 6000 personer og foreninger faldet til jorden i byretten.

Frifindelsen skyldes ren jura - byretten fastslår, at politiet ikke har benyttet sig af den korrekte fremgangsmåde.

Tre af de tiltalte er idømt 60 dages fængsel. En fjerde har fået fem måneders betinget fængsel, hvilket skyldes, at han også er dømt for medvirken til et voldeligt overfald på højrenationale ved Nørreport Bodega i København.

De dømte har tilknytning til researchkollektivet Redox.

"Det antifascistiske researcharbejde fortsætter, bl.a. i samarbejde med den etablerede presse," hedder det i udtalelsen efter dommen.

"Historien viser, hvor vigtigt det er at afdække den fascistiske trussel mod demokratiet, fagbevægelsen, de etablerede partier og forskellige minoritetsgrupper," skriver de.

Mændene understreger, at de under retssagen har erkendt at have brugt materiale, som var fremskaffet ved hjælp af hacking. Men det er kun sket i meget begrænset omfang, lyder det.

Byrettens dom er et nederlag til politi og anklagemyndighed.

For det første på grund af den manglende opfyldelse af en betingelse i straffeloven for at rejse sagen. Og for det andet for langsommelighed - der gik godt tre år fra sigtelse til tiltale, og det har fået den konsekvens, at fængselsstraffen er gjort betinget.

I Københavns Politi ønsker senioranklager Maria Cingari ikke at kommentere afgørelsen. Statsadvokaten i København har nu 14 dage til at afgøre, om dommen skal ankes til landsretten.

Dømte: Vi fortsætter indsats mod højrefløjen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce