Dømt i Amager Bio-sagen anker


Dømt i Amager Bio-sagen anker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seks måneder er for hård en straf. Det mener forsvareren til en af Amager Bio-sagens dømte, der anker dommen med det samme.

Den ene af de tre dømte i sagen om drabet på den 16-årige Carlos Kassitah i Amager Bio i sommeren 2008 anker øjeblikkeligt sin seks måneder lange straf fra Københavns Byret.

Lige som anklagemyndigheden ikke kunne bevise, hvem der førte den dræbende kniv og derfor ikke har kunnet tiltale nogen for drabet, finder hans forsvarer det ikke bevist, at manden var bevidst om, at den 16-årige var såret af knivstik, mens volden fandt sted. Den 26-årige mand nægter sig desuden fortsat skyldig.

- Det, som byretten har lagt vægt på ved strafudmålingen, er, at det skulle have stået de tiltalte klart, at han (Carlos Kassitah, red.) skulle have været såret af knivstik på det tidspunkt, hvor de udøvede vold mod ham. Det mener jeg bestemt ikke kom klart frem i byretten, siger advokat Mikael Skjødt, der er mandens forsvarer.

Dommen bliver nu anket til landsretten med påstand om frifindelse. Mikael Skjødt finder det desuden påfaldende, at strafudmålingen faldt på netop seks måneder.

- Det virker som om, byretten har gjort sig meget umage for at få resultatet op på seks måneder, så det gik op med den tid, de har siddet varetægtsfængslet, siger han.

De seks måneders fængsel tilfaldt yderligere to tiltalte mænd på 22 og 23 år, mens en fjerde tiltalt blev frifundet.

Dømt i Amager Bio-sagen anker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce