Dømt for skunk og menneskehandel i november: 48-årig efterlyses af politiet

Kontakt Fyns Politi, hvis du ved, hvor den 48-årige Xuan Loc Doan opholder sig. Foto: Michael Bager.

Dømt for skunk og menneskehandel i november: 48-årig efterlyses af politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyns Politi leder efter en 48-årig mand med bopæl i Odense. Manden, der i november blev dømt for både produktion af skunk og menneskehandel, skjuler sig for politiet.

Fyns Politi søger hjælp fra offentligheden til at finde den 48-årige Xuan Loc Doan, der flere gange er blevet straffet for skunkproduktion.

Senest 1. november, hvor han ved Retten i Svendborg blev idømt fire et halvt års fængsel for skunkproduktion og menneskehandel, idet retten fandt, at han havde tvunget en anden mand til at dyrke skunkplanter tre steder på Langeland på grund af en gæld.

Den vietnamesiske mand er dansk statsborger og har bopæl i det nordvestlige Odense, men skjuler sig i øjeblikket for politiet.

Xuan Loc Doan ankede sammen med sin forsvarer Claus Olsen dommen:

- Vi har anket sagen til landsretten, og det bliver med krav om frifindelse eller i det mindste en mildere straf, sagde forsvareren i november.


Sådan ser den efterlyste ud. Foto: Fyns Politi.


Af Xuan Loc Doans straf på fire et halvt år i byretten var de to års fængsel en reststraf fra en tidligere dom fra 2015, hvor han - som i november- blev dømt for at være hovedbagmanden bag en produktion af skunk.

Her fik han seks års fængsel, som landsretten dog ændrede til fire års fængsel i januar sidste år. Den 48-årige blev senere prøveløsladt.

Politikommissær Leon Sørensen fra Fyns Politi oplyser, at landsretten 8. november forud for den kommende ankesag besluttede, at Xuan Loc Doan skulle sidde varetægtsfængslet.

Siden da har politiet ledt efter den dømte, men ikke kunnet finde frem til, hvor han opholder sig.

Retten sagde nej til varetægtsfængsling

Xuan Loc Doan var ikke varetægtsfængslet i forbindelse med sagen i byretten, hvor han selv var til stede.

Anklageren, der havde sagen, er på barsel, men Brian Dybdahl, der er driftsansvarlig hos Fyns Politis anklagemyndighed, oplyser, at politiet forsøgte at få Xuan Loc Doan varetægtsfængslet.

Anmodningen kom fra anklageren under et grundlovsforhør den 23. februar, men her vurderede retten ikke, at der var grundlag for en varetægtsfængsling, og den nu 48-årige mand blev løsladt.

Har du oplysninger om, hvor Xuan Loc Doan befinder sig, kan du kontakte Fyns Politi på tlf. 114.

Dømt for skunk og menneskehandel i november: 48-årig efterlyses af politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce