Dømt for dødstrusler og incest


Dømt for dødstrusler og incest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

46-årig skizofren mand fra Faaborg fik behandlingsdom for sexmisbrug af datter og steddatter og for dødstrusler mod ekskone og lokalredaktør.

Han sexmisbrugte sin datter og steddatter for mere end 12 år siden, mens de var ganske små piger.

Han truede sin tidligere samlever på livet gang på gang, så hun ikke turde gå i Fakta uden at være bevæbnet med knive og andet, hun kunne forsvare sig med.

Han truede Stiftstidendes nu tidligere lokalredaktør i Faaborg på livet og forsøgte at påkøre ham flere gange.

Sexovergrebene og dødstruslerne kostede i går en 46-årig skizofren mand fra Faaborg en behandlingsdom på ubestemt tid.

Byretten i Svendborg kendte manden skyldig i alle anklagepunkter og besluttede, at han skal være i psykiatrisk behandling på ubestemt tid og opholde sig på en lukket psykiatrisk afdeling i op til et år.

Samleje med steddatter

Sexovergrebene fandt sted i perioden 1992 til 1996. Her havde han samleje og anden kønslig omgang med sin steddatter, da hun var syv år, og anden kønslig omgang end samleje med sin datter, da hun var fire-fem år gammel.

Begge piger, der i dag er voksne, vidnede i retten i Svendborg for lukkede døre, og var tydeligt voldsomt prægede af oplevelserne.

Manden selv har under sagen nægtet at have sex-forgrebet sig på dem.

Den skizofrene mand blev også dømt for dødstrusler mod sin tidligere samlever gennem fem år.

- Jeg blev på et tidspunkt simpelthen så bange for ham. Jeg vidste ikke, om han pludselig stod uden for vinduet eller sparkede døren ind, forklarede hun i retten.

Manden har i årevis været på medicin for sin psykiske sygdom, samtidig med at han har været på amfetamin og røget hash.

I retten forklarede kvinden, hvordan hun dagligt levede i frygt - og stadig gjorde det, inden manden i marts sidste år blev anholdt og varetægtsfængslet på en lukket psykiatrisk institution.

- Vi er så bange, at vi kan forestille os hvad som helst. Han kan finde på de forfærdeligste ting. Bare at se hans navn på retslisten har fået mine piger til at bryde sammen, forklarede kvinden.

Også Stiftstidendes tidligere lokalredaktør i Faaborg blev truet af den 46-årige.

- Jeg har været journalist i 20 år og ved godt, vi skal have brede skuldre og finde os i meget. Men jeg følte mig dybt, dybt krænket, forklarede den tidligere lokalredaktør.

Forsøgt kørt ned

I marts 2007 blev han forsøgt kørt ned af den 46-årige i bil på pladsen foran redaktionen på havnen i Faaborg, ligesom den skizofrene mand truede med at brænde lokalredaktørens private bolig af.

- Du skal dø. Du får kuglen, truede manden ud af vinduet lokalredaktøren, der kun undgik at blive kørt over ved at søge tilflugt på trappestenen til redaktionen.

Dømt for dødstrusler og incest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce