Dobbelt så mange oversavede geværer

Fyns Politi beslaglagde i 2009 dobbelt så mange oversavede haglgeværer som året før.
Foto: Modelfoto: colourbox.com

Dobbelt så mange oversavede geværer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyns Politi beslaglagde 20 oversavede haglgeværer i 2009. Bandekonflikten og grovere metoder til at inddrive narkogæld er nogle af årsagerne.

Imens antallet af beslaglagte pistoler var stabilt, fik Fyns Politi fingre i dobbelt så mange oversavede jagtgeværer i 2009 som året får.

- Vi har nogle af våbnene fra konflikten i rocker-bande-miljøet. Men den havde vi også i en kort periode i 2008, så det gør det ikke alene. Det har også noget at gøre med, hvilke personkredse vi efterforsker imod, forklarer Kirsten Fischer, der er leder af Fyns Politis afdeling for organiseret kriminalitet.

I 2009 beslaglagde Fyns Politi 20 oversavede haglgeværer, imens tallet var det halve året før.

Generelt er dele af det kriminelle miljø blevet mere råt.

- Over de seneste år har vi oplevet, at inddrivelsesformerne bliver skrappere. Der bliver taget hårdere metoder i brug, og deri indgår skydevåben også som en trussel, siger Kirsten Fischer.

Imens antallet af beslaglagte jagtgeværer er fordoblet, har politiet beslaglagt stort set det samme antal pistoler og revolvere.

Sidste år konfiskerede politiet 55 pistoler og revolvere, og året før var tallet 51.

- Haglgeværer er legale og nemmere at komme i besiddelse af ved for eksempel indbrud. Der er ikke lige så mange legale pistoler, forklarer Kirsten Fischer.
Fakta
- Over de seneste år har vi oplevet, at inddrivelsesformerne bliver skrappere. Der bliver taget hårdere metoder i brug, og deri indgår skydevåben også som en trussel.

Dobbelt så mange oversavede geværer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce