Djøf ønsker kulegravning af konstituering


Djøf ønsker kulegravning af konstituering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De ansatte i kommunerne føler, at de ofte bliver ofre for politikernes magtspil. Derfor støtter Djøf kravet om en kulegravning af konstitueringsreglerne.

De kommunale chefer støtter Dansk Folkepartis krav om at få kulegravet de kommunale konstitueringsregler.

Kravet kommer efter efterårets kommunalvalg, hvor borgmestrene i en række kommuner blev valgt efter kup på kup, og hvor forudindgåede politiske aftaler i flere tilfælde viste sig ikke at være det papir værd, de var skrevet på.

Ifølge formanden for de offentlige chefer i Djøf, Per Hansen, er Dansk Folkepartis forslag om, at borgmestrene skal vælges ved direkte valg i kommunerne, én af flere muligheder for at forebygge det meget uskønne forløb om kommunernes konstitueringer.

En anden mulighed er at indføre såkaldt parlamentarisme i kommunerne.

- I dag er situationen den, at borgmesteren sidder tungt på magten mellem valgene til kommunalbestyrelserne, siger Per Hansen og gør opmærksom på, at borgmesteren ikke kan væltes, hvis det politiske flertal i kommunalbestyrelsen skifter, eller borgmesteren på anden måde kommer på kant med flertallet.

- Det giver en politisk uklarhed og medfører nogle helt uholdbare situationer for det embedsværk, der er forpligtet til at forholde sig til og aktivt arbejde for en borgmester, der er uden aktuelt politisk mandat, siger Per Hansen.

- Vi har de senere år set et stigende antal eksempler på, at borgmesterens uafsættelighed får et - senere opstået - flertal i kommunalbestyrelsen til at ty til usaglige afskedigelser af kommunale topembedsmænd - for derved at genere borgmesteren. Når man ikke kan ramme borgmesteren, kan man prøve at ramme hans nærmeste medarbejdere, siger formanden for de offentlige chefer.

Djøf ønsker kulegravning af konstituering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce