Djævelsk tur i blenderen

Det går hurtigt nedad for det hold frivillige, der prøvekørte Tivolis nye attraktion, rutsjebanen "Dæmonen". Med en fart på 77 km/t suser passagererne gennem tre loops på den næsten 600 meter lange bane, der med sine 28 meter er en af Danmarks højeste. Foto: BENT MIDSTRUP

Djævelsk tur i blenderen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DÆMONISK: Tivolis nye forlystelse Dæmonen snigstartede sæsonen og kørte for første gang med levende passagerer fredag

Maven vender sig lige en omgang ved synet af den blanke, røde kæmpeorm af en stålkonstruktion, der slanger sig gennem det ene hjørne af Tivoli. Tanken om at hænge med hovedet nedad får al lyst til candyfloss og popcorn til at forsvinde. Men testes skal den, og vi skal med!

Det er en festdag i Tivoli, og flere hundrede ansatte, håndværkere og pressefolk står for fødderne af den gamle haves nyeste skud på forlystelsesstammen. Men selv om deres udsendte rutsjebanetester før har gjort det som elastik-springer, kan rejsegildemenuen, der står på fadøl og pølser, ikke lokke.

Dæmonen er nypudset og skinner gult, da vi - de 24 første passagerer - sætter os til rette i de behagelige sæder og bliver spændt lige så godt fast som udsendte månemænd.

Tivolis administrerende direktør Lars Liebst sidder forrest, og ellers er Dæmonen ladet med halvnervøse pressefolk. Flere mænd med rynkede pander under de gule arbejdshjelme tjekker, at vi er ordentligt spændt fast. Det er nu, at et halvt års arbejde med 565 ton stål skal stå sin endelige prøve: Den første tur med levende mennesker.

Himmelsk udsigt

Benene dingler som hos forventningsfulde børnehavebørn, da den gule vogn sætter i gang med et livskraftigt fnys og kører langsomt og lodret opad. Pludselig kigger vi direkte op i den isblå himmel. Der er lige lejlighed til at nyde en fantastisk udsigt over hovedstaden, inden det er tid til skrigeri.

Vi fræser rundt i to hasarderede skarpe sving og hurtigt nedad igen. Så sætter hele vognen i et kollektivt grisehyl, da Dæmonen kaster sine passagerer med hovederne nedad i det første loop. Forlystelser som Kålormen og Mariehønen kan godt gå hjem og lægge sig. En vidunderlig følelse af dødsforagt når lige at vælde gennem kroppen, inden turen går gennem endnu et loop, der får hovedet til at hænge nedad og benene til at sprælle.

Men det er ikke slut endnu, og Deres udsendtes mave melder om faretruende høj vandstand, da vognen bliver slynget rundt om sig selv i det sidste loop, inden turen meget brat slutter.

Benene ryster, og kinderne skal lige finde tilbage til deres faste plads og kulør efter rysteturen, da vi igen kan tumle ud af den gule vogn. Selv om maven har været på en alvorlig prøve i selskab med Dæmonen, er den allerede sig selv på vejen ned ad trappen.

Tivolis nye forlystelse er bestemt en tur værd. Rutsjebanesuget i maven er over al forventning, og nerverne får rigelig udfordring af de tre gange, man hænger med hovedet nedad. Man skal dog nok ikke varme op med den tunge del af Tivoli-menuen såsom den ristede hotdog og milkshaken før et livtag med Dæmonen.

Det er svært at sige, hvordan en tur i en blender føles, men den 106 sekunder lange rutsjetur i Dæmonen kunne være et bud.

Djævelsk tur i blenderen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce