Diskoteker optager din fuldemandssnak

Restaurations Kompagniet tester lydoptagelser fire steder i landet. Selskabet står bag blandt andet Heidi's Bier Bar i Odense, hvor dette billede er fra.
Foto: Nils Svalebøg

Diskoteker optager din fuldemandssnak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lydoptagelser bliver i øjeblikket testet fire steder i landet som et supplement til videoovervågning. Men det er den forkerte vej at gå, lyder det fra fagfolk.

Der er god grund til fremover at tænke lidt ekstra over, hvad du siger, når du står i kø til en natklub. Flere diskoteker har nemlig indført lydovervågning i døren som supplement til videoovervågningen. Det skriver metroxpress.

- Der sker jo tit det, at fulde folk ikke kan huske, hvad der er blevet sagt, så det er til alles fordel at have lydoptagelser i forbindelse med anklager om trusler eller diskrimination, siger Adam Falbert til metroxpress.

Han er direktør for Restaurations Kompagniet, der står bag kæder som A-Bar, Heidi's, og L.A. Bar, som alle findes i blandt andet Odense.

Restaurations Kompagniet tester i øjeblikket lydovervågningen fire steder, men vil ikke oplyse hvor.

Idéen er dog kommet for at blive og vil i de kommende år sprede sig, forudser Stinne Hjorth-Andersen, chef for brancheorganisationen Horesta Natteliv.

Overvågningsforsker Peter Lauritsen fra Aarhus Universitet kan godt se pointen.

- Det kan være med til at skabe større sikkerhed for dørmænd og muligvis også bruges i opklaringsarbejdet bagefter, siger han.

- Men det fanger jo også folk, der ikke har gjort noget forkert, og de bryder sig nok ikke om, at deres intime snak skal florere på internettet, tilføjer han, med henvisning til at overvågningsklip med uskyldige somme tider slipper ud.

Det Kriminalpræventive Råd er også skeptisk over for lydoptagelserne:

- Vi så hellere, at man prioriterede at give dørmændene uddannelse i konflikthåndtering for at forebygge uheldige episoder, siger sociolog Maria Bislev til metroxpress.

Diskoteker optager din fuldemandssnak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce