Direktør snød gammel dame for millioner


Direktør snød gammel dame for millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Auktionsdirektør får et års fængsel for at have snydt gammel dame til at sælge ham et værdifuldt maleri - og hans kæreste skal med. Forsvarere er dybt rystede.

Det var to chokerede forsvarere, der fredag middag trådte ud af retssalen i Østre Landsret. Her fik den såkaldte "Derain-sag" sin endelige afslutning.

Den tidligere direktør for auktionshuset Ellekilde, Svend Erik Olsen, fik sat sin straf op fra otte måneders fængsel til et år bag tremmer. Samme dom fik hans samleverske Jannie From, der ellers gik fri i byretten.

- Landsrettens afgørelse er uforklarlig og uforståelig, sagde direktørens forsvarer, Jan Erik Kornerup Jensen, efter domsafsigelsen.

Samleverskens forsvarer, Jakob Lund Poulsen, kalder afgørelsen "dybt rystende."

Sagens egentlige hovedperson er den franske kunstner André Derain og hans landskabsmaleri "Paysage à L'Estaque". Det billede ville den 92-årige enkefrue Grethe Meyer i 2004 sælge gennem auktionshuset Ellekilde.

I den tro, at det var uægte, solgte hun det til Ellekilde-direktøren for 200.000 kroner. Han solgte det så til sin samleverske, der igen solgte det videre til et galleri i Frankrig. Denne gang som et ægte Derain-maleri, som hun fik 5 millioner kroner for. Hun delte beløbet med Ellekilde-direktøren.

Siden er maleriet solgt videre hos Sotheby's i New York for omkring 35 millioner kroner.

To af de i alt seks dommere mente, at parret skulle have fået en endnu hårdere straf, end den, der blev afsagt i landsretten. De stemte for, at de tiltalte hver skulle idømmes halvandet års fængsel.

Med dommen er det også bestemt, at eks-direktøren og samleversken skal betale en erstatning på 4 millioner kroner til enkens arvinger. Retten fastsatte erstatningen ud fra det beløb, parret havde fået for maleriet, da de solgte det videre.

Direktør snød gammel dame for millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce