Mens kommunen ledte efter en plejefamilie, måtte børn blive boende på opholdssted mistænkt for sexmisbrug.

I to måneder måtte to børn som begge var anbragt på et opholdssted i Skanderborg, som var under mistanke om seksuelle overgreb, blive boende på opholdsstedet, mens Herning Kommune ledte efter en ny plejefamilie.

Kommunen vurderede nemlig, at man kunne vente med en flytning, da mistanken om sexmisbrug ikke gjaldt de børn, som Herning Kommune havde anbragt.

Det fortæller direktøren for Børn og Unge i Herning Kommune, Henrik Beyer, til Ritzau.

- Det er ikke en mistanke, der knytter sig til de børn, vi har anbragt, men vi beslutter så alligevel, at nu skal børnene fjernes, og nu skal vi have fundet en plejefamilie, siger Henrik Beyer og fortsætter:

- Der går to måneder før, vi kan få godkendt den plejefamilie, siger han.

At der går to måneder, før en ny plejefamilie bliver godkendt, skyldes, at det ene barn er handicappet, oplyser børne- og ungedirektøren.

Kommunen erkender, at den ikke har udvist "rettidig omhu" i sagen, og nu skal sagsforløbet undersøges nærmere.

Derfor har Herning Kommune inviteret eksperter fra Socialstyrelsen til Herning for at hjælpe til med at gennemgå sagen. Efterfølgende vil det blive besluttet, hvilke konsekvenser det vil få.

- Når vi er færdig med det her forløb, skal vi selvfølgelig ledelsesmæssigt gå ind og forholde os til, hvad det giver anledning til, siger Henrik Beyer.

Det ene barn er i dag stadig anbragt i en plejefamilie, mens den anden er over 18 år, og derfor ikke længere er anbragt af kommunen, da vedkommende er myndig.

Politiet fik den første anmeldelse i sagen tilbage i 2009, men manden blev først anholdt tre år senere, da flere børn fra opholdsstedet stod frem.

Fredag begyndte retssagen ved Retten i Horsens, og den ventes afsluttet 2. maj.

Mere om emnet

Se alle
1
Plejefar misbrugte et plejebarn på opholdssted

Plejefar misbrugte et plejebarn på opholdssted

Tidligere forstander for opholdssted anker sexdom

Forstander skal seks år i fængsel for sexmisbrug