Diabetes: Novo Nordisk Fonden giver 156 millioner til OUH-forskning

Danish Diabetes Academy får fem år mere med OUH som ramme for sekretariatet. Det sker med en bevilling fra Novo Nordisk Fonden på 156 millioner kroner, der blandt andet skal sikre uddannelsesaktiviteter med fokus på talent- og karriereudvikling. Arkivfoto: Michael Bager

Diabetes: Novo Nordisk Fonden giver 156 millioner til OUH-forskning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Diabetesforskningen i Danmark og på Fyn får en håndsrækning fra Novo Nordisk Fonden, der bevilger 156 millioner kroner til Danish Diabetes Academy i Odense. Målet er at sikre forskning på højeste internationale niveau.

Det landsdækkende initiativ for diabetesforskning og forskeruddannelse Danish Diabetes Academy, der er fysisk forankret ved Odense Universitetshospital, har fået en bevilling på 156 millioner kroner over en femårig periode af Novo Nordisk Fonden.

Bevillingen betyder, at Danish Diabetes Academy vil sætte flere initiativer i gang - blandt andet en række uddannelsesaktiviteter med et særligt fokus på talent- og karriereudvikling af yngre diabetesforskere. Det glæder Niels Nørgaard Pedersen, administrerende sygehusdirektør ved Odense Universitetshospital.

- Jeg ser det her som en cadeau til de folk hos os, der har fået det her manifesteret under den hidtidige bevilling. Man har ønsket, at det her initiativ videreføres. Så på den måde er det ikke en ny aktivitet eller en udvidelse, det er en videreførelse af en tidligere femårig bevilling, så vi kan videreføre den indsats, vi har været med til at grundlægge, siger han.

Som følge af den nye bevilling vil akademiet blandt andet også udbyde 45 ph.d.-stipendier og op til 40 postdoc-stipendier samt flere internationale gæsteprofessorater.

Om Danish Diabetes Academy
Danish Diabetes blev etableret ved Odense Universitetshospital i 2012 med en bevilling fra Novo Nordisk Fonden på 210 millioner kroner.

Akademiet arbejder for at fremme samarbejder mellem forskningsmiljøer og sikre hurtig vidensdeling og adgang til nye forskningsresultater, idéer og teknologier.

Det er akademiets mål at bidrage til, at der frembringes ny viden om diabetes og nye måder at forebygge og behandle sygdommen på.

Kilde: Novo Nordisk Fonden

Ikke nødvendigvis flere aktiviteter på OUH

Ud over diabetesakademiets sekretariat huser OUH i forvejen DD2-projektet, et videnscenter for type-2 diabetes, og snart også Steno Diabetes Center Odense, som Novo Nordisk Fonden har bevilget 1,4 milliarder kroner til. Men med den nye bevilling til Danish Diabetes Academy følger ikke nødvendigvis flere forskningsaktiviteter i Odense.

- Det er et landsdækkende initiativ, som koordineres her. Meningen er, at det skal virke i hele landet, og på den måde klæder sådan en aktivitet de øvrige forskningsmiljøer inden for diabetes på en rigtig god måde. Der er synergi i at have sådan noget i forhold til de mange andre ting, vi også arbejder med, siger Niels Nørgaard Pedersen.

Antallet af personer, der får diabetes er stigende i både Danmark og i resten af verden, og det skønnes at op mod 425 millioner mennesker på verdensplan har den kroniske sygdom.

Om Novo Nordisk Fonden
Novo Nordisk Fonden er en dansk erhvervsdrivende fond med to hovedformål.

1) At udgøre et stabilt fundament for den erhvervsmæssige og forskningsmæssige virksomhed, som drives af selskaberne i Novo Gruppen.

2) At yde støtte til videnskabelige, humanitære og sociale formål.

Fondens vision er at yde et betydende budrag til forskning og udvikling, der forbedrer menneskers helbred og velfærd.

Kilde: Novo Nordisk Fonden

Diabetes: Novo Nordisk Fonden giver 156 millioner til OUH-forskning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce