Det ved vi om lægemanglen


Det ved vi om lægemanglen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1. Et nationalt problem
Overlæge Jacob Dahlstrøm fra Regionspsykiatrien Midt i Viborg har succes med målrettet fokus på kvaliteten i studietiden. Foto: Morten Stricker

Lægemangel har været en generel national problemstilling i en længere periode. Det er lægemanglen blandt psykiatere og praktiserende læger, der er af særlig kritisk karakter. Især for mindre bysamfund er det vanskeligt at tiltrække praktiserende læger, når der bliver en plads ledig.

På det psykiatriske område taler tallene for sig selv. I Region Midtjylland og Region Syddanmark mangler der lige nu 50 psykiatere tilsammen.

2. Større risiko for fejl

Konsekvensen er, at de nuværende læger må løbe ekstra stærkt i dagligdagen. Samtidig bliver det sværere for nogle patienter at få en tid ved lægen. Er lægerne ikke fordelt geografisk jævnt, vil patienter i visse områder af Danmark opleve dårligere lægebehandling.

Samme tendens og konsekvens mærkes på det psykiatriske område. Når psykiaterne skal løbe ekstra stærkt, er der større risiko for fejl, eller at patienterne ikke får den optimale behandling.

3. Det er der gjort

På landsplan har der i løbet af årene været flere tiltag til løsninger på lægemanglen.

Praktiserende læge fra Vejle, Peder Ahnfeldt Mollerup, købte - som omtalt i avisen Danmark - to ekstra ydernumre ud over sit eget, så flere vejlensere kan komme til lægen.

Psykiater Jacob Dahlstrøm Severinsen fra Viborg arbejder for to og satser samtidig på et skræddersyet praktikforløb for de studerende.

Begge læger peger på, at det er de langsigtede løsninger - og de studerende - der bør satses på. Derfor er de 250 nye pladser på medicinstudiet et stort skridt i den rigtige retning.

Det ved vi om lægemanglen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce