Det spirer i provinsen: 64 skunkfarme afsløret på halvandet år

Haarby: Assens politi har fået en god fangst skunk fra en ejendom ved Haarby. Foto: Robert Wengler
Foto: Robert Wengler

Det spirer i provinsen: 64 skunkfarme afsløret på halvandet år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere dyrker ulovlig skunk med professionelle metoder på øde landsteder i provinsen, oplyser Rigspolitiet. Ofte er vietnamesere anset under slavelignende forhold.

Skunkfarme skyder op flere steder i landet, og på det sidste halvandet år har politiet fundet frem til 64 ejendomme, hvor der dyrkes skunk til at lave hash.

Det skriver DR på baggrund af nye tal fra Rigspolitiet, der viser, at politiet har fundet i alt 154 skunkfarme i Danmark siden 2007.

- Det er første gang, at vi har offentliggjort sort på hvidt, hvor omfangsrigt problemet er, siger chef for Det Nationale Efterforskningscenter, NEC, Michael Ask, til DR.

- Vi kan konstatere, at vi over de sidste to til tre år har fået flere sager, hvor man meget professionelt har indrettet sig - typisk på øde landsteder - med alt det udstyr, som det kræver at producere skunk, siger han.

Styres med hård hånd

Fire ud af 10 af de personer, der siden 2007 er sigtet for at dyrke den ulovlige plante, er vietnamesere.

Vietnamesernes andel kan være langt højere, fordi det udelukkende er vietnamesere, som står for fremstillingen af skunken, mens danskerne er inde over salget, forklarer Michael Ask.

Vietnameserne indretter sig i nedlagte landbrug eller tomme beboelsesejendomme - oftest langt ude på landet - hvor de kan leje sig billigt ind. Og her styrer bagmændene de arbejdende skunkavlere med hård hånd.

For de vietnamesiske skunkavlere lever nogle gange under slavelignende forhold, og deres familier i Vietnam risikerer repressalier fra bagmænd, oplyser Michael Ask.

De fleste skunkfarme er fundet i Nordjylland, Vestjylland, Midtjylland, Lolland og Falster samt Sydsjælland.

Senest blev ni mænd og en kvinde anholdt onsdag for at passe skunkplanter i flere industribygninger på den københavnske vestegn.

Dyrkningen er sket i tre industribygninger i Rødovre og på en fjerde adresse i Ballerup.

Planterne blev passet professionelt med kunstlys, vandingsanlæg og udluftning, lyder det fra politiet.

Det spirer i provinsen: 64 skunkfarme afsløret på halvandet år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce