Det skal være hot at være skolelærer


Det skal være hot at være skolelærer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunerne risikerer at komme til at mangle skolelærere om få år. Derfor forsøger en ny kampagne nu at give lærerjobbet et bedre image.

Udsigten til akut mangel på skolelærere får nu blandt andet kommunerne og Undervisningsministeriet til at sætte gang i en stor charmeoffensiv.

En ny kampagne skal give lærerjobbet et bedre image og få flere unge til at søge ind på landets seminarier.

- Rigtig mange lærere går på pension i de kommende år. Vi står derfor med en massiv udfordring i forhold til at rekruttere tilstrækkeligt mange lærere, siger Erik Fabrin (V), der er formand for Kommunernes Landsforening, og fortsætter:

- Derfor er det afgørende, at alle hjælper til med at tale folkeskolen op og give faget og lærerne den anerkendelse, som de fortjener.

Undervisningsminister Bertel Haarder (V) støtter kampagnen og tror på, at den kan fjerne det, som han kalder myter for eksempel at lærere er dårligt betalt.

Hvis man ikke sørger for at få sat fokus på læreruddannelsen, vil man miste kvaliteten blandt lærerne i Danmark, frygter ministeren.

- Vi har brug for flere ansøgere til læreruddannelsen. Da mange går på pension de næste 10-15 år, kan vi risikere, at kvaliteten i de danske folkeskoler falder drastisk, siger Bertel Haarder.

En undersøgelse gennemført af Danske Kommuner i foråret 2009 viste, at 82 procent af alle kommuner forventer at få problemer med at rekruttere lærere allerede inden for den næste tre-fem år, når mange af de nuværende lærere går på pension.

Samtidig er optaget på læreruddannelsen faldt med knap 40 procent fra 2004 til 2008. Og selv om optaget steg en smule sidste år, så er det langt fra niveauet i 2004.

Den nye kampagne sætter især fokus på de gode lærere og opfordrer alle til at tænke på en lærer, som har betydet noget særligt i deres egen skolegang. I kampagnen fortæller kendte som blandt andre skuespilleren Mia Lyhne om sin bedste lærer.

Det skal være hot at være skolelærer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce